Saulė Jūsų namuose

Šiluma – nuo seno žinoma gydymo priemonė. Žmonės nuo seno šilumą naudoja tokioms ligoms kaip reumatas, podagra, išijas ar neuralgija gydyti. Gerai žinomas gydomasis šilumos poveikis peršalimo, uždegiminių ir reumatinių susirgimų atveju. Padidėjus kūno temperatūrai, mobilizuojami mūsų kūno apsaugininkai – baltieji kraujo kūneliai (leukocitai), suaktyvėja organizmo gynybinės jėgos ir imuninė sistema. Veikiant šilumai, negalavimo simptomai sušvelnėja, pagerėja savijauta.
Žmonija sukūrė daugybę šilumą skleidžiančių šaltinių: įkaitintos degtos plytos, šildomoji pūslė, elektrinė šildymo pagalvė ir pan. Visi šie daiktai gali absorbuoti ir skleisti aukštą temperatūrą, tačiau dėl odos natūralaus jautrumo jie ant kūno gali būti dedami tik labai atsargiai.
Infraraudonuosius spindulius skleidžia bet koks šiltas objektas, taip pat ir žmogaus kūnas. Pats stipriausias infraraudonųjų spindulių šaltinis yra saulė. Jų nereikia painioti su ultravioletiniais spinduliais, kurių didesnis kiekis yra pavojingas žmogaus odai. Infraraudonieji spinduliai yra visiškai saugūs.

Lygiai taip pat ir infraraudonųjų spindulių pirčių skleidžiama šiluma yra saugi ir tai įrodyta jau seniai. Pirmosios infrapirtys buvo pradėtos taikyti Kinijoje 5000-3000 m. prieš Kristų. Vėliau paplito ir po kitas šalis. Kinijoje gydymo rankos prisilietimu tradicijos siekia 3000 metų. Tuo remiasi ir natūralaus infraraudonojo spinduliavimo gydomasis poveikis. Yra įrodyta, kad inraraudonųjų spindulių pirtys neskleidžia jokio elektromagnetinio lauko ir nesukelia pavojaus sveikatai.

Infraraudonųjų spindulių pirtyje yra kaitinamas kūnas, o ne oras. Jam sušildyti sunaudojama ne daugiau kaip 20 proc. išskiriamos šilumos (įprastinėse pirtyse – 80 proc.), taigi prakaituojama malonioje 40-50° C temperatūroje. Įprastinei suomiškai saunai įkaitinti naudojant karštojo oro sistemą paprastai reikia ne mažiau kaip 45- 60 min., o infraraudonųjų spindulių pirtis paruošiama naudoti per 5-10 min., ja galima naudotis spontaniškai, iš anksto neplanuojant, kad ir nuovargiui pašalinti vėlyvu metu. Pakanka vos 30 min. trukmės seanso. Todėl infraraudonųjų pirčių eksploatacijos sąnaudos yra nepalyginamai mažesnės. 30 min. trukmės seansui (įskaitant įkaitinimui sunaudojamą laiką) sunaudojama 875 W elektros energijos. Naudojantis kabina du kartus per savaitę, išlaidos sudaro vos 3 – 4 eurus per mėnesį.
Infraraudonųjų spindulių pirtyje yra spindulių šaltiniai, skleidžiantys 4,5-5,5 mikronų ilgio infraraudonąsias bangas, kurios prasiskverbia į kūną iki 4-6 cm gylio (įprastinėse pirtyse – 0,5-1,5 cm). Jos įšildo raumenis, kaulus, sąnarius, pagreitina kraujo ir kitų organizmo skysčių apytaką.

Išsiskiriančiame prakaite yra apie 80 proc. vandens ir apie 20 proc. riebalų, toksinų, šlakų (pastarųjų įprastinėje pirtyje pasišalina tik 5 proc., be to, kenčiant daug didesnį karštį.) Kūnas išvalomas, pagražėja oda, pagerėja savijauta, deginamos kalorijos. Taip, teisingai supratote – infraraudonųjų spindulių sauna yra sveikas būdas mesti svorį neužsiimant fiziškai aktyvia veikla. Infraraudonųjų spindulių sauna gali sudeginti 400-600 kilokalorijų per vieną 30 min. seansą! Štai kiek kalorijų sudegina 75 kg sveriantis žmogus per 30 min. aktyvios veiklos:

Kroso bėgimas – 600 kcal.,

Plaukimas – 300 kcal.,

Važiavimas dviračiu – 200 kcal.,

Vaikščiojimas – 150 kcal.

Infrasaunoje vidutinio sudėjimo žmogus per pusvalandį išprakaituos pusę litro prakaito, kas lygu bėgimui 3,5-5 km. Be abejo, didžioji dalis svorio, sudeginto saunoje, sugrįš, kai atgaivinsite troškulį, tačiau prarastos kalorijos savaime nesugrįš – čia ir yra visa paslaptis. Todėl reguliariai naudodamiesi sauna, derindami ją su fiziniais pratimais ir subalansuota mityba pasieksite stulbinamų svorio metimo rezultatų.

Infraraudonoji šiluma kaip gydomojo proceso sudėtinis elementas taikoma vis dažniau, dažniausiai tokiems negalavimams gydyti: nesudėtingi audinio pažeidimai, klubo sąnario skausmai, menstruaciniai skausmai, neurodermitas, infekcinės egzemos, pooperacinės infekcijos, žvilgsnio paralyžius, viduriavimas, plaučių ir tulžies pūslės uždegimas, neurastenija, dubens uždegimas, nušalimai. Visi išvardinti negalavimai gali būti susiję su nepakankama kraujo apytaka, kurią pagerinti galima paveikus infraraudonaisiais spinduliais: artritas, nervinė įtampa, nervų uždegimai, greitas pervargimas, sciatica, diabetas, randų skausmai, nugaros skausmai, raumenų ligos, reumatas, menstruaciniai skausmai, skrandžio funkcijos sutrikimai, varikozinis venų išsiplėtimas, kraujo apytakos sistemos susirgimai, pooperaciniai patinimai.Medikai pastebėjo, kad gydymo po patirto infarkto atveju pasiekiama taip pat puikių rezultatų.

Infraraudonųjų spindulių pirtys pasižymi gydomuoju poveikiu įvairių odos susirgimų atvejais: spuogai (atidaromos poros, pašalinamas riebalų perteklius), dilgėlinė (pastebimas būklės pagerėjimas), nudegimų žaizdos (randų sumažėjimas, sumažėję skausmai), sužeidimai (paspartėjęs gijimas, sumažėjęs randų kiekis), nemalonus kūno skleidžiamas kvapas (būklės pagerėjimas dėl pagerėjusios odos funkcijos), psoriazė (puikūs rezultatai psoriazinių nusiskundimų atveju), egzemos (sumažėjimas), saulės nudegimai (skausmų malšinimas ir gydomasis poveikis).

Infraraudonieji spinduliai padeda odą aprūpinti krauju, skatina jo apytaką, tai – esminė prielaida gražiai, jaunai ir švelniai odai išsaugoti. Pašalinama šerpetota oda, pagerėja odos struktūros elastingumas, oda tampa švelni ir lygi. Mažina kraujospūdį. Stiprina imunitetą. Lengvina detoksikaciją. Infraraudonieji spinduliai puikiai tinka nėščiosioms ir netgi rekomenduojama norint mažinti skausmą, raumenų įtampą, didinti raiščių elastingumą, gerinti laktaciją.

Infrasaunos išsiskiria gausybe terapinių efektų, kuriuos patvirtina visame pasaulyje atliekami tyrimai.

Įdomiausia, kad visa tai Jūs galite nesunkiai turėti savo namuose! Ne tik nuosavame name, bet ir daugiabutyje. Pirtį galite pastatyti bet kuriame kambario kampe ar įstiklintame balkone. Mažiausia pilnavertė infrasauna yra vos 90 cm pločio ir 90 cm gylio, tad tikrai nesunkiai rasite vietą savo namuose. Infraraudonųjų spindulių pirčiai nereikia kanalizacijos, vandentiekio, specialios ventiliacijos. Pakanka įjungti į 230V elektros lizdą ir Jūs jau turite veikiančią pirtį. Jau nebereikia saulės ieškoti šiltuosiuose kraštuose – gerosiomis saulės infraraudonųjų spindulių savybėmis galite nuo šiol mėgautis 365 dienas per metus neišeidami iš namų.

Lepinkite save sveikai!

www.InfraPirtis.lt

info@infrapirtis.lt

865256565