,

Kiekvienas gali gyventi svajonių kieme!

Praėjusių metų pavasarį Kaune startavusi daugiabučių kiemų tvarkymo programa „Svajonių kiemas“ pranoko visas prognozes. Su kauniečiais pasirašytos 84 sutartys, pagal kurias miestiečiai su miesto finansine parama formavo sklypus, rengė techninius projektus ir tvarkė savo kiemus. Nuo šio penktadienio prasideda pirmasis 2019 metų paraiškų priėmimo etapas.

„Mažai kas tikėjosi tokio kauniečių susidomėjimo ir aktyvumo. Praėjusiais metais sulaukėme daugybės skambučių ir elektroninių laiškų, kurie galiausiai virto 84 patvirtintomis paraiškomis. Buvo pasirašytos 56 sutartys dėl paramos sklypo formavimui, 11 sutarčių dėl paramos techninio projekto rengimui ir 17 sutarčių dėl paramos tvarkymo darbams. Miestas savo ruožtu finansavo 50 procentų visų kauniečių patirtų išlaidų“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Kadangi programa viršijo lūkesčius ir ja itin aktyviai domisi kauniečiai, šių metų savivaldybės biudžete minėtai programai skirta 200 tūkst. eurų. Kauniečiai , norintis formuoti sklypus, rengti techninius projektus ar atlikti kiemo tvarkymo darbus, naujus prašymus gali teikti šių metų kovo 4-31 dienomis. Sutartis su naujais pareiškėjais planuojama pasirašyti gegužės mėnesį. Kauno savivaldybė kaip ir pernai, taip pat ir šiais metais prisidės iki 50 proc. lėšų.

„Kasdien jaučiame didelį susidomėjimą šiuo miesto pasiūlytu sprendimu, todėl ir šiais metais tęsiame programą ir pradedame pirmąjį paraiškų priėmimo etapą“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Kiekvieno daugiabučio namo gyventojai gali pasinaudoti miesto parama ir įsirengti tokį kiemą, kokio seniai norėjo. Kauniečiai patys turi teisę nuspręsti, kokį vaizdą nori matyti pro savo namų langus – ar modernias vaikų žaidimų bei sporto aikšteles, ar daugiau parkavimo vietų automobiliams, ar žalią veją, ant kurios vyktų kaimynų piknikai.

Kauno savivaldybės pradėtoje programoje „Svajonių kiemas“ gali dalyvauti visi daugiabučiuose namuose gyvenantys kauniečiai. Daugiau informacijos: http://svajoniukiemas.kaunas.lt

svajonių kiemas

Taip pat skaitykite: