Socialinis taksi. Kas tai?

socialinis taxi

Socialinis taksi – unikali paslauga, kuri padeda užtikrinti judėjimo negalią turinčių žmonių kelionių organizavimą į ekonominio ir socialinio užimtumo vietas (darbą, įvairias organizacijas, ligoninę, universitetą, kiną, teatrą, parduotuvę, susitikimą ir kt.).

Socialinis taksi nėra vien tik negalią turinčių žmonių vežimas, tačiau tai ir pagalba išeinant iš namų į automobilį, daiktų nunešimas, įsodinimas ir palyda. Viskas, kas užtikrina negalią turinčio žmogaus savarankiškumą ir nepriklausomybę nuo kitų žmonių, giminaičių. Didelis dėmesys projekte yra skiriamas paslaugos kokybei: automobilio vairuotojai (darbuotojai, savanoriai) apmokyti būtinosios pagalbos, bendravimo ir kitų svarbių įgūdžių.

Kas gali naudotis Socialiniu taksi?

Socialinis taksi yra skirtas to miesto gyventojams judantiems vežimėlio pagalba ir norintiems lengvai, savarankiškai pasiekti norimą vietą. Taip pat Socialiniu taksi gali pasinaudoti ir žmonės, kuriems tokios paslaugos reikia tik vieną kartą, tarkime vykstant iš ligoninės, turistams, miesto svečiams.

Kas gali tapti Socialinio taksi registruotu vartotoju?

Registruotu vartotoju gali tapti Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Kauno, Klaipėdos, Zarasų miesto bei rajono ir Visagino gyventojai, kurie juda paprasto ar elektrinio vežimėlio pagalba, taip pat asmenys judantys be vežimėlio, bet turintys judėjimo negalią. Prioritetas registruojant skiriamas žmonėms turintiems judėjimo negalią ir judantiems vežimėlio pagalba, bei turintiems didelius arba vidutinius poreikius, taip pat, žmonėms, kurių darbingumo lygis yra mažesnis nei 55 proc.

Kur galima važiuoti?

Miesto ribose kelionės tikslas nėra ribojamas. Norint nuvykti už miesto ribų, kelionės galimybes reikėtų derinti iš anksto.

Kaip naudotis Socialiniu taksi?

Registruoti Socialinio taksi vartotojai naudojasi sistema www.socialinistaksi.lt, prisijungdami per savo paskirą. Žmonės kurie nesinaudoja internetine užsakymo sistema ar jiems reikalinga vienkartinė pagalba užsisakyti Socialinį taksį gali paskambinę tel. +37068744001 (Skambinti galima nuo 11 iki 16 val., darbo dienomis).

Ar galima važiuoti be sutarties?

Neturint sutarties ir norint gauti vienkartinę paslaugą reikia skambinti telefonu +37068744001 arba rašyti el. paštu socialinistaksi@zmogui.lt ir rezervuotis kelionę.

Jungtis: http://socialinistaksi.lt/register

Taip pat skaitykite: