Investuoti dažniausiai kviečia sukčiai!

Vis dažniau žmonės nukenčia nuo sukčių, kurie pinigus išvilioja naudodamiesi mobiliojo ar fiksuotojo ryšio telefonais. Telefoniniai sukčiai pasinaudoja žmonių patiklumu ir išvilioja nemažas pinigų sumas. Reikėtų akcentuoti, kad senyvo amžiaus žmonės nelaikytų namuose didelių piniginių sumų, kad artimieji perspėtų savo pagyvenusius giminaičius apie galimus analogiškus sukčiavimo atvejus. Prekybininkai turėtų atkreiptų dėmesį, kai pagyvenę asmenys perka didesnį kiekį papildymo kortelių ir perspėtų dėl galimo sukčiavimo atvejų.

Vienas iš telefoninių sukčiavimo būdų – virtualios „investavimo“ platformos

Nukentėjusiesiems į jų mobiliojo ryšio telefonus iš užsienio telefonų numerių skambina finansų brokeriais prisistatantys asmenys ir siūlo užsiimti investavimo veikla (prekiauti valiutomis, tauriaisiais metalais, žaliavomis ir pan.). Sutikusiems pasiūloma susikurti paskyrą įvairiose virtualiose „investavimo platformose“ ir sumokėti pirminį, dažniausiai nedidelį įnašą. Vėliau „finansų brokeriai“ teikia konsultacijas, į kokias sritis ar akcijas investuoti. Vykdant „finansų brokerių“ nurodymus, apgavystės auka savo virtualioje paskyroje mato, kad po finansinių operacijų neva gauna pelną, o „brokeriai“ ir toliau siūlo plėtoti veiklą. Kai pareiškiamas noras atgauti investuotas lėšas ir gautą pelną, susilaukiama žinių, kad pirma reikia sumokėti mokesčius – tik tuomet pinigai bus pervesti lengvatinio apmokestinimo (vadinamąją ofšorinę) bendrovę užsienyje, o vėliau pasieks nukentėjusiojo banko sąskaitą. Tokiu būdu palaipsniui išviliojama vis daugiau pinigų.

Patarimas: būkite atsargūs ir nesusigundykite pasiūlymais, neskubėkite priimti sprendimo, įvertinkite savo finansines galimybes ir galimą investavimo veiklos riziką, pasidomėkite siūlomais finansiniais įrankiais.

Policijos departamento informacija

Taip pat skaitykite: