Galite aukoti Paryžiaus katedros atstatymui

Marijos Dangun Ėmimo seserų vienuolynas kartu su Vilniaus Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazija kviečia jungtis į solidarumo akciją – aukoti lėšas Paryžiaus Dievo Motinos katedros atstatymui.

Paryžiaus Dievo Motinos katedra

Popiežius Pranciškus lankydamasis Lietuvoje kvietė mus žvelgti į Vilniaus katedrą, kuri ne kartą buvo praryta liepsnų, nugriauta, bet visada rasdavosi žmonių, kurie ryždavosi ją atstatyti. Prieš kelias dienas mes, viso pasaulio žmonės, tarsi suakmenėję, žvelgėme į liepsnose skęstančią Paryžiaus Dievo Motinos katedrą. Apie ką tuo metu mąstėme? Katedra juk – mūsų krikščioniškos kultūros ir civilizacijos ženklas, Dievo garbinimo vieta. Ir visa tai skendėjo liepsnose ir dūmuose. Todėl Marijos Dangun Ėmimo seserų vienuolynas kartu su Vilniaus Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazija kviečia jungtis į solidarumo akciją – aukoti lėšas Paryžiaus Dievo Motinos katedros atstatymui.Paryžiaus Dievo Motinos katedra

Ar mūsų auka bus reikšminga? Esame įsitikinę, kad taip! Našlė, kuri įmetė skatiką (Lk 21,1-4) neliko Jėzaus nepastebėta, jos auka buvo vertingiausia, nes ji nebuvo iš pertekliaus, bet iš sugrudusios širdies. Ši auka bus mums reikšmingas priminimas, kad priklausome vienai Bažnyčiai, ir kai kenčia vienas narys, kenčia vis jos nariai (1Kor 12,26). Juk ne kartą ir mes patys istorijoje esame patyrę kitų atjautą, solidarumą ir pagalbą. Prancūzijos Katalikų Bažnyčia įvairiais būdais dalyvavo Lietuvai atsikuriant po sovietinio persekiojimo: įvairios vienuolijos pradėjo savo veiklą, katalikiškos jaunimo organizacijos, judėjimai vyko į Lietuvą ir kvietė lietuvius dalyvauti jų projektuose, taip pat gavome materialinę bei intelektualinę pagalbą. Todėl ši mūsų auka yra padėka seseriškai Prancūzijos Bažnyčiai už visą iš jos gautą pagalbą. Tai yra patvirtinimas, kad esame kartu su jais šiuo įvairių sukrėtimų ir tikėjimo išbandymų metu.

Šv. Marija Eugenija Milleret, asumcionistinio ugdymo pradininkė ir vienuolijos įkūrėja, mėgo kartoti, kad jos pašaukimas gimė Paryžiaus Dievo Motinos katedroje. Pamokslininko žodžiai „abejonė yra tikėjimo pradžia“ buvo jos atgimusio tikėjimo ir pašaukimo išeities taškas. Tai vyko 1836 metais…. Bet tai aktualu ir dabar – 2019 metais. Ko gero išgyvename dar didesnį asmeninį ir visuomenės pasimetimą bei krypties praradimą, negu jis buvo XIX amžiuje.Paryžiaus Dievo Motinos katedra

Išgirskime, kad mūsų abejonės yra tikėjimo pradžia. Šių metų Velykų geroji žinia yra tai, kad abejonė yra išeities taškas. Galime eiti į niekur, į pražūtį, patogų reliatyvizmą ar net cinizmą, arba rinktis tikėjimą ir viltį. Net ir žvelgdami į liepsnų niokojamą katedrą savo abejonėse rinkimės tikėjimą! Ir ne bet kokį, bet tikėjimą Jėzaus Kristaus Pergale prieš mirtį!

Auką galite pervesti į:

SEB Banko sąskaita LT45 7044 0600 0158 8148,

gavėjas – Marijos Dangun Ėmimo seserų kongregacija,

paskirtis – Paryžiaus katedros atstatymas.

Ši solidarumo akcija vyks iki birželio 14 d.

Pasibaigus akcijos terminui surinktos lėšos bus pervestos į Paryžiaus arkivyskupijos sąskaitą.

Apie surinktas aukas bus skelbiama Marijos Dangun Ėmimo seserų vienuolyno ir Vilniaus Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazijos internetinėse svetainėse ir socialiniuose tinkluose.

Ligitos Šoliūnienės nuotraukos

Taip pat skaitykite: