Šaltos kavos receptai

Šylant orams gaivieji gėrimai tampa vis populiaresni, ne išimtis ir šaltos kavos gėrimai. Tad norintiems atsigaivinti ir ieškantiems energijos kavos ekspertas siūlo išmėginti greitai paruošiamą šaltą kavą, kurią lengvai pagaminsite namuose. O šiuo gėrimu galėsite mėgautis net ir gamtos apsuptyje.

„Šylant orams vietoje kasdienio šiltos kavos puodelio ieškome alternatyvų. Norintiems suderinti kofeiną ir įveikti vasaros karštį puikiai tiks šaltos kavos gėrimai. Juk kava nėra tik šaltųjų sezonų gėrimas. Kai norisi atsigaivinti ir pasilepinti saldumu, tinkamai parinkus derinius ir priedus, toks gėrimas netgi atstos desertą“, – sako parduotuvių tinklo „Kavos draugas“ ilgametis darbuotojas, kavos ekspertas Aidas Jankauskas.

Pasak A.Jankausko, jei šaltos kavos gėrimams pagaminti naudojama tradiciniu būdu – kavos aparatu ar tiesiog užpylus maltą kavą karštu vandeniu – paruošta kava, ji išlaiko balansą tarp saldaus ir rūgštaus skonių. Toks jos gaminimo būdas taip pat padeda greičiau atsiskleisti aromatui ir skoniui. Dėl to su tokia kava paruošus šaltus gėrimus galima skanauti ir mėgautis visomis skoninėmis savybėmis.

„Karštu oru norėdami pasilepinti espreso kava rinkitės gaivų jos variantą – paskaninkite griežinėliu žaliosios citrinos, ledukais ir jau galite mėgautis gaivinančiu gėrimu. Kofeino kiekis jame nebus pakitęs, tuo pačiu užplūs maloni vėsa.

Ieškant vasariškų ar egzotiškų skonių, galima derinti iš skirtingais poskoniais pasižyminčių pupelių paruoštas kavas su įvairiais sirupais ir limonadais, įberti šviežių uogų ar vaisių griežinėlių. Smaližiams neabejotinai patiks šalti gėrimai su pienu, plakta grietinėle, karamele ar pagardinti įvairiais skanumynais, pavyzdžiui, šokoladu, – derinių įvairovę trumpai apžvelgia kavos ekspertas. – Namie pagamintą šaltą kavą puikiausiai galima pasiimti su savimi termose, kuriame ji net ir po kelių valandų išliks šalta, nepraras skonio.“

Ekspertas rekomenduoja išmėginti šiuos 5 greitai paruošiamus šaltos kavos gėrimus.

Gaivusis espresas

Ingredientai:

ledo kubeliai,

30 ml espreso kavos,

skiltelė žaliosios citrinos.

Gaminimas

Ledukus suberkite į stiklinę ir užpilkite puodeliu paruošto espreso. Papuoškite žaliosios citrinos skiltele ir galite mėgautis.

Miško uogų ir egzotiškų vaisių gurkšnis

Ingredientai:

30 ml espreso kavos,

ledo kubeliai,

150 ml miško uogų skonio limonado,

šlakelis persikų skonio sirupo,

greipfruto griežinėlis,

avietės.

Gaminimas

Limonadą supilkite į stiklinę su ledukais. Supilkite paruoštą espreso kavą ir persikų skonio sirupą. Ant viršaus užberkite aviečių, stiklinės kraštą papuoškite greipfruto griežinėliu.

Vasariškos nakties kokteilis

Ingredientai:

200 ml kolos,

30 ml espreso kavos,

ledo kubeliai,

šlakelis vanilės skonio sirupo,

žaliosios citrinos griežinėlis,

šviežio čiobrelio šakelė.

Gaminimas

Į stiklinę suberkite ledo kubelius ir užpilkite kola. Tuomet supilkite paruoštą espreso kavą ir vanilės skonio sirupą. Papuoškite žaliosios citrinos griežinėliu ir čiobrelio šakele.

Egzotiškosios Graikijos gaiva

Ingredientai:

30 ml espreso kavos,

200 ml pieno,

ledo kubeliai,

1 a. š. šaltiems gėrimams ruošti skirto mišinio,

plakta grietinėlė,

gabalėlis šokolado.

Gaminimas

Paruoškite espreso kavą. Į plaktuvą supilkite pieną, espreso kavą, įdėkite ledukus, įberkite vanilinio mišinio. Viską gerai išplakite. Gėrimą supilkite į stiklinę, ant viršaus užpurkškite plaktos grietinėlės ir papuoškite gabalėliu šokolado.

Tolimųjų Rytų skonis

Ingredientai:

200 ml pieno,

30 ml espreso kavos,

ledo kubeliai,

1 v. š. „Chai“ arbatos mišinio.

Gaminimas

Pirmiausia paruoškite espreso kavą. Supilkite pieną, espreso kavą į plaktuvą, suberkite ledukus ir „Chai“ arbatos mišinį. Viską gerai išplakite, supilkite į stiklinę ir galite ragauti.

Skanaus!

Taip pat skaitykite: