Šilalėje knygos – į namus

Šilalės miesto gyventojams, neturintiems galimybių patiems atvykti į biblioteką, knygos gali būti jiems pristatomos į namus. Taip siekiama sudaryti sąlygas dar labiau priartinti biblioteką prie skaitytojų, nes atvirumas ir prieinamumas – vienas svarbiausių įstaigos principų.

Į namus norimų leidinių judėjimo ir kitą negalią turintiems šilališkiams, taip pat ligoniams ir senyvo amžiaus žmonėms atneš Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros ir Skaitytojų aptarnavimo skyrių darbuotojos. Knygas iš bibliotekos užsisakyti galima telefonu arba su artimųjų pagalba.

Ši paslauga nėra nauja. Bibliotekininkės mielai norimą knygą pristatydavo į namus, jei pats skaitytojas dėl įvairių priežasčių negalėjo atvykti į biblioteką. Tad knygnešių darbas iki šių dienų išlieka svarbus, reikšmingas ir labai reikalingas.

Norintys pasinaudoti bibliotekos knygų pristatymo į namus paslauga, kviečiami kreiptis į Vaikų literatūros skyrių tel. (8 449) 74 298 arba į Skaitytojų aptarnavimo skyrių tel. (8 449) 74 302.

Gyvenantys už Šilalės miesto teritorijos turėtų atskirai kreiptis į artimiausią rajono biblioteką. Iš viso Šilalės rajone veikia 23 Viešosios bibliotekos filialai, kurių kontaktus rasite čia: http://silalesbiblioteka.lt/lt/strukturairkontaktai/filialai

Taip pat skaitykite: