Senjorų sportas: įdomios ir aktyvios veiklos

Atėjus vasarai, vis dažniau norisi ištrūkti iš namų ir praleisti kuo daugiau laiko gamtoje, užsiimant įvairia mėgstama veikla. Visi esame girdėję apie pasivaikščiojimus po turistines vietas arba jodinėjimą žirgais, tačiau pabandykime praplėsti savo akiratį ir paieškokime dar negirdėtų ir įdomių laisvalaikio praleidimo būdų!

Pasivažinėjimas kartingais

Tai puiki vieta tiek jaunesnio, tiek vyresnio amžiaus žmonėms, ištroškusiems adrenalino. Be to, šiuo sportu galite mėgautis ir žiemą, ir vasarą, o kartingų trasų rasite bemaž visoje Lietuvoje. Būsite aprūpinti kombinezonais, šalmais, pošalmiais ir visa kita reikalinga įranga, siekiant saugumo. Jums tereikės mėgautis greičiu bei azarto antplūdžiu. Sėkmės!

Plaukimas vandens motociklu

Vasarai įsibėgėjus, visi trokštame atgaivos, todėl plaukimas vandens motociklu gali būti viena iš tų pramogų, kuri ne tik suteiks naujų potyrių, bet ir atgaivins karštą vasaros dieną. Plauksite ne bet kur, bet jūroje! Žinoma, prieš mėgaujantis pasiplaukiojimu, teks išklausyti motociklo valdymo instruktažą, kurį jums suteiks patyręs instruktorius. Tai – dar viena aktyvi laisvalaikio praleidimo pramoga tiems, kuriems trūksta šiek tiek adrenalino!

Plaukimas irklente

Jau kuris laikas irklentės yra itin populiari pramoga Lietuvoje. Turbūt populiarumą lėmė tai, kad plaukimas irklente yra įvairiapusiška pramoga, kuri tinka ne tik aktyviam laiko praleidimui, bet ir ramiam pasiplaukiojimui, kai niekur neskubi ir mėgaujiesi nuostabia Lietuvos gamta. Be to, plaukiant irklente juda beveik visi jūsų kūno raumenys. Ar gali būti geriau?

Plaukimas baidarėmis

Dar vienas puikus laisvalaikio praleidimo būdas, kai karštą vasarą norisi gaivaus atokvėpio. Baidarių nuomos punktų galima rasti įvairiuose Lietuvos kampeliuose, o plaukiant matomi vaizdai kvies iš naujo pamilti šalį. Galėsite rinktis ne tik dvivietes, bet ir vienvietes baidares, be to, jums bus suteiktas instruktažas bei reikalinga įranga: gelbėjimosi liemenės, hermetinis maišas daiktams.

Dažasvydis

Dažasvydis yra be galo taktinis, sportinis ir pramoginis žaidimas, kurį jau prieš 20 metų ėmė žaisti amerikiečiai. Taisyklės labai paprastos: dvi komandos pradeda iš skirtingų bazių skirtingose aikštelės pusėse, siekdamos kuo greičiau paimti priešininkų vėliavą. Šaudoma pneumatiniais šautuvais iš trapių želatinos kamuoliukų, užlipdytų vandeniniais dažais, tad kas kartą gausite spalvotą kulką! Neišsigąskite, šį aktyvų sportą žaidžia net vaikai. Tai ne tik aktyvus sportas gryname ore, bet ir proga vystyti savo strategiškumą.

Čiuožinėjimas ant ledo

Vasaros metu ne pati populiariausia pramoga, bet tikrai vertas dėmesio laisvalaikio praleidimas! Ledo arenų rasite visoje Lietuvoje, ypač didžiuosiuose prekybos centruose. Tai – puikus sportas jūsų kojoms bei nepamainomas balanso ugdymas. Būkite tikri – visur rasite savo dydžio pačiūžas, tad užteks tik geros nuotaikos ir aktyvus laisvalaikis bus garantuotas!

Šiaurietiškas vaikščiojimas arba ėjimas su lazdomis

Vaikščiojimas su lazdomis turi daug pliusų: stiprina ištvermę, degina riebalus ir gerai veikia kraujotakos bei širdies sistemą. Tereikia specialiai tam skirtų lazdų, šiek tiek praktikos ir daug pastangų nereikalaujantis sportas atneš jums sveikos gyvensenos pliūpsnį! Šiaurietiško ėjimo lazdų galite išsirinkti bet kokioje sporto parduotuvėje, kurioje rasite įvairių tipų, ilgų, dydžių lazdas. Eidami išlaikykite vertikalią kūno padėtį, atpalaiduokite pečių ir rankų raumenis, pakelkite smakrą, žiūrėkite į priekį, o ne po kojomis. Žengdami žingsnį, priešinga ranka su lazda atlikite tą patį judesį talijos lygyje. Tuo pat metu, kai statote pėdą, statykite ir lazdą toje pačioje linijoje su žengiančios kojos pirštais. Praktika atneš vaisius, kurie leis mėgautis ėjimu. Sėkmės!

Tikimės, kad šios kelios aktyvios sporto veiklos padės praleisti laisvalaikį su šeima ar draugais dar įdomiau. Linkime kuo didžiausios sėkmės! Nepamirškite, kad esame jauni tol, kol turime pirmų kartų, tad kibkime į darbus ir džiaukimės gyvenimo malonumais!

Eva URBANAVIČIŪTĖ

Taip pat skaitykite: