Nesigydykite patys!

Įvairūs vitaminai, vaistažolių arbatos, maisto papildai gali ir pagelbėti, ir pakenkti, jei bus netinkamai naudojami. Todėl šeimos gydytojas Valerijus Morozovas sako, kad iškilus bet kokiems sveikatos sutrikimams, pirmiausia reikėtų kreiptis į gydytoją, kuris ir paskirs tinkamą gydymą.

V.Morozovas atkreipia dėmesį į tai, kad paprastiems sveikatoms sutrikimams gydyti visiškai pakanka vaistažolių: peršalimui – arbatų, nevirškinimui – vidurių lašų, susijaudinimui – raminančių žolelių.

Tačiau jis ragina patiems niekada nesirinkti priemonių kuriomis gydytis, o iškilus bet kokiems klausimams dėl sveikatos kreiptis į gydytoją.

„Svarbiausia yra visavertiškai maitintis ir rinktis tinkamą, aktyvų gyvenimo būdą. Jei taip darysime, nereikės nei papildų, nei vitaminų. Gali būti, kad be gyvenimo būdo korekcijos ir gydytojo konsultacijos juos vartosite visą gyvenimą ir nepajausite jokio teigiamo pokyčio. Netinkamai naudojami jie netgi gali būti žalingi“, – sakė gydytojas.

Prekybos miestelyje „Urmas“ veikiančiame Centriniame Kauno turguje įsikūrusioje krautuvėlėje įvairiais preparatais, skirtais sveikatai stiprinti, prekiaujanti Aldona Glinskienė sako, kad žmonės ypač ieško natūralių, iš vaistažolių pagamintų priemonių.

„Visiems labai svarbus natūralumas, kad iš augalų būtų pagaminta. Populiariausi preparatai širdžiai, su gudobelės ekstraktu, kaliu ir magniu. Imunitetui stiprinti – su ežiuole, sąnariams – gliukozaminai. Įvairios priemonėms plaukams, odai, akims stiprinti, žaizdoms, žvynelinei gydyti. Chlorofilas – kraujui stiprinti.

Vyresni labai ieško iš seniau žinomų produktų, kurių dabar ne visur ir yra, tokių kaip „žvaigždutės“ balzamas, mukaltinas nuo kosulio ir taip toliau. Vaistažolių arbatas perka pačias įvairiausias, natūralios grožio priemonės, kaukės veidui, plaukams labai populiarios.

Daugelis jų jau nuo seno žino savo negalavimus, dažnai vaikšto pas gydytojus, pasitaria, kas jiems padeda, ko reikia. Kitiems ir dabar gydytojai rekomenduoja tam tikras priemones lengvesniais atvejais. Mes taip pat rekomenduojame pasikonsultuoti pirmiausia su gydytojais“, – apie tai, ko žmonės ieško, pasakojo pašnekovė.

Pasak jos, daugiau žmonių čia užsuka šaltuoju metų laiku ar jam artėjant, kai gresia peršalimo ligos, reikia stiprinti imunitetą. Bet ir kitu metu ateina nemažai žmonių, ypač tie, kurie turi kitokių negalavimų arba supranta, kad sveikata reiki rūpintis nuolat, o ne tik tada, kai ištinka bėda.

„Žmonių požiūris toks, kad geriau profilaktikai naudoti natūralias priemones, kad išvengtum ligų, nes kai susergi rimtai, tenka gydytis stipriais vaistais“, – sakė A.Glinskienė.

Taip pat skaitykite: