Pagalba šypsenoms

burnos higiena

Šypsodamiesi mes tiesiame kelius iš širdies į širdį. Užkariaujame pasaulį, skleidžiame sielos šilumą, įkopiame į aukščiausias viršukalnes, darome geriausius darbus, patiriame įstabiausius nutikimus. Vis tik kartais šypsenoms reikia truputėlį padėti – kad vėl švytėtų, o mes galėtume dalinis gerumu. CLINIC | DPC klinikos gydytojai labai džiaugiasi, galėdami prisidėti prie šypsenų grožio, švytėjimo ir drauge įveikti kliūtis, pasitaikančias besišypsančiųjų kelyje.

Ne tik apie dantis

Dantys – mitybos proceso pagrindas, leidžiantis mums mėgautis maistu ir užtikrinantis sėkmingą virškinimo kelio pradžią. Žmogaus organizmas – darni sistema, kurios vienetai yra glaudžiai susiję vienas su kitu. Būtent todėl net vieno danties pažeidimas gali turėti labai nemalonių pasekmių viso kūno sveikatai – tiek fizinei, tiek emocinei. Praradus bent vieną dantį, dingsta pasitikėjimas savo šypsena, gali pakisti išvaizda, tampa sunkiau mėgautis maistu, sutrinka virškinimo procesas. Negana to, gali imti silpti visas organizmas.

„Mes galime padėti“

clinic dpcKą apie dantų netekimą kalba profesionalai? Šypsenas kuriančio CLINIC | DPC klinikų tinklo gydytojai odontologai Simonas Bankauskas ir Remigijus Laurinčikas aiškino, kad netekus dantų ir ilgesnį laiką jų neatstatant, įvyksta labai rimti pakitimai ir atsiranda defektų rizika, itin apkraunami likusieji dantys, keičiasi sąkandis. „Visi šie aspektai – labai svarbūs. Vieno danties netekimas gali turėti itin neigiamų pasekmių išvaizdai, emocinei ir fizinei kūno sveikatai“, – pabrėžė gydytojas odontologas S. Bankauskas.

Šiuolaikinė odontologija taiko itin saugius ir efektyvius metodus, leidžiančius atkurti burnos sveikatą. Patogiausia ir labiausiai tausojanti kitus dantis yra implantacija, kai į žandikaulį įsriegiamas atitinkamo ilgio implantas, prie jo pritvirtinama atrama, o ant jos – individualiai pagamintas vainikėlis. „Labai svarbu paminėti, kad implantacija tausoja greta esančius dantis, juk nesinori gydant vieną, pakenkti kitam. Dantį atkūrus implantu, toje vietoje tiesiogiai stimuliuojamas kaulas, panašiai kaip tai vyksta esant natūraliam dančiui, taigi užkertamas kelias žandikaulio nykimui“, – kalbėjo gydytojas odontologas R. Laurinčikas.

Rūpinantis savo sveikata, laikantis gydytojų rekomendacijų, reguliariai atliekant profesionaliąją dantų higieną, dantų implantai yra efektyvus ilgalaikis sprendimas.

Biologinė odontologija

Viena pagrindinių Hipokrato priesakų liepia: „Pirmiausia – nepakenk“. Todėl CLINIC | DPC klinikoje itin svarbi yra biologinė odontologija, pasižyminti holistiniu požiūriu į žmogų. Nuo įprastinės odontologijos biologinė burnos priežiūros sistema skiriasi ypatingu atidumu pacientui, įsigilinimu į viso organizmo būklę ir pagal tai parenkamomis saugiomis, neagresyviomis gydymo priemonėmis. Todėl CLINIC | DPC gydytojai daug kalba su savo pacientais, aiškinasi burnos priežiūros, gyvenimo būdo ir mitybos įpročius, prireikus skatina juos koreguoti. Biologinėje odontologijoje svarbus tampa biosuderinamumo faktorius, todėl dirbant tik su itin kokybiškomis medžiagomis, vengiama naudoti metalo ar amalgamos užpildus, pirmenybė teikiama keramikai ir kitoms natūralioms medžiagoms – tai labai svarbu, renkantis dantų implantą.

Svarbu pabrėžti, jog klinikos specialistai, rūpindamiesi viso organizmo sveikata, ima mėginius dėl vėžinių darinių burnos ertmėje nustatymo.

Kad pacientams būtų patogiau

Klinikos komanda deda visas pastangas, kad pacientai pasijaustų kuo jaukiau, maloniau ir patogiau. Iš klinikos ir į kliniką pacientai vežami nemokamai, belieka tik susisiekti su pageidaujama klinika, susitarti dėl vizito ir transporto.

Dar vienas puikus dalykas – Lietuvoje įsikūrusios net dešimt CLINIC | DPC klinikų, todėl, jūsų patogumui, galima pradėti gydytis vienoje klinikoje, o baigti – kitoje. O jei labai stokojate laiko, galimos ir tiesioginės konsultacijos internetu. Be to, visose klinikose yra panoraminis rentgeno aparatas, o Vilniuje ir Kaune – kompiuterinis tomografas. Klinikos gydytojai domisi ir taiko inovacijas, pavyzdžiui, bruksizmui – nevalingam griežimui dantimis – gydyti naudojamos ne (tik) kapos, bet ir labai efektyvios botulino toksino injekcijos.

Be skausmo ir gaišaties

CLINIC | DPC pasiekė įspūdingus skaičius – per dešimt veiklos metų atliko daugiau nei 30 tūkst. implantacijų, todėl drąsiai gali dalintis patirtimi ir rekomendacijomis. Vis tik, kai kurie neigiami mitai vis dar gajūs, todėl juos reiktų nedelsiant išsklaidyti. „Visų pirma, žmones atbaido intervencijos baimė, galbūt anksčiau įgyta neigiama patirtis“, – teigė klinikos gydytojai, užtikrinantys, kad naudojama vietinė nejautra leidžia visiškai išvengti skausmo. Be to, pacientams prieš procedūrą viskas išsamiai paaiškinama, o žinios – kelias į ramybę ir užtikrintumą.

CLINIC | DPC klinikose pasitelkiamos tik naujausios ir patikimiausios darbo priemonės ir technologijos, o implantacija vyksta taikant vietinę nejautrą. Pacientams prireikus siūloma ir sedacija (dalinė trumpalaikė narkozė), padedanti sumažinti įtampą ir diskomfortą. Implantuojant vieną dantį, operacija įprastai trunka apie 30 minučių.
Gydytojas odontologas R. Laurinčikas mini, kad pojūčiai po tokios operacijos dažniausiai būna net lengvesni nei po danties šalinimo. O paciento darbingumas priklauso nuo operacijos apimties ir individualių organizmo savybių. Kai kurie jau kitą dieną gali eiti į darbą, kitiems pooperacinis laikotarpis gali užtrukti ilgiau.

Dirba sparčiaiclinic dpc

Dar vienas mitas, su kuriuo susiduria specialistai – neva dantų negalima atkurti per vieną dieną. „Laikinus dantis galime pagaminti jau tą pačią dieną“, – tvirtai teigia CLINIC | DPC gydytojas odontologas S. Bankauskas.

Labai efektyvi vadinamoji vienmomentė implantacija, vykstanti to paties vizito metu iš karto po danties pašalinimo ir netekimo. „Ją atliekant išsaugomas dantenų ir kaulo kiekis, sumažėja chirurginių procedūrų skaičius, išvengiama kitų dantų padėties pokyčių, lengviau atkuriama natūrali estetika bei dažnai išvengiama kaulo priauginimo procedūrų. Ji rekomenduojama tada, kai dantį dėl tam tikrų priežasčių reikia šalinti ar jo netekus, kai vėliau bus planuojama jį atkurti, arba kai dantys yra matomi pacientui šypsantis“, – aiškino gydytojas odontologas R. Laurinčikas.

Pažangiausi metodai

Kiekvienas pacientas – pats svarbiausias. Jo istorija – išskirtinė ir reikalinga didžiausios gydytojo atidos. Kartais prireikia ir itin rimtos pagalbos. Kokią geriausią išeitį šiuolaikinė odontologija siūlo pacientams, kurių didžioji žandikaulio dalis ar visas žandikaulis yra bedantis? Tokiais atvejais rekomenduojama „visi ant keturių“ gydymo metodika. Šis unikalus metodas skirtas daugumą ar visus dantis praradusiems žmonėms, kuriems iki šiol buvo tradiciškai siūlomi išimamieji protezai. Taikant šią metodiką vieno žandikaulio dantims visiškai atkurti naudojami tik 4 implantai. Puiki žinia – šis būdas dažnai padeda išvengti sudėtingų kaulo priauginimo procedūrų. Štai apatinio žandikaulio dantims atkurti reikia vos 3 implantų, ant kurių ir tvirtinamas dantų protezas.

Visiems šiems prarastų dantų atkūrimo būdams naudojamų implantų medžiagos yra biologiškai suderinamos, o jų spalva ir kontūrai visiškai nesiskiria nuo natūralių dantų. Be to, protezai ant įsriegtų implantų ne tik atrodo, bet ir tarnauja kaip tikri dantys.

Cirkonio implantai – net sergantiems lėtinėmis ligomis ir turintiems alergiją

Alergijos ir lėtinės ligos anksčiau galėjo sutrukdyti sėkmingai dantų implantacijai. Tačiau naujosios kartos cirkonio implantai – vienas saugiausių, patikimiausių ir ilgiausiai tarnaujančių dantų atkūrimo metodų, tinkančių ir jautriausiems pacientams. Tai natūraliai atrodantys, visiškai netoksiški implantai, kurie neišskiria jokių dalelių, galinčių sukelti alergiją. Šie implantai yra biologiškai suderinti ir tinkami net po onkologinių ligų gydymo.

„Kartais šypsenoms reikia truputėlį padėti. Mūsų klinikos gydytojai su malonumu ir ryžtu gelbėja šypsenas ir išklauso daugybę po jomis slypinčių istorijų. Pacientai – skirtingi, todėl ir gydytojo priimami sprendimai taip pat skiriasi. Svarbiausia yra ryžtingai kurti tarpusavio ryšį – tarp gydytojų, pacientų, kolegų, draugų, artimųjų, mylimųjų. O šypsena – puikus būdas šiam ryšiui auginti“, – atsisveikindamas sako gydytojas Simonas Bankauskas.

clinic dpc

Taip pat skaitykite: