Edukacinės programos Biržų rajone

Edukacinė programa „Avis aprengs ir pamaitins“

Edukacinės programos metu lankytojai supažindinami su kelių skirtingų veislių ir produktyvumo krypties avimis, nauda ir gaunama produkcija, bus ir nedidelė produktų iš avienos ir avies pieno degustacija. Ūkyje taip pat galėsite pamatyti originalius namelius, jurtas iš vilnos.
Edukacijai būtina išankstinė registracija.

Adresas: J. Milišiūno avių ūkis, Dvargalių k., Biržų raj.

Levandų ūkis

Tiems kuriems be galo patinka levandų spalvos ar jų skleidžiamas kvapas, būtinai kviečiame aplankyti levandų ūkį Mockūnuose (netoli Vabalninko miestelio). Čia galėsite ne tik pasigėrėti įstabiomis levandomis, pasėdėti jaukioje terasoje ir paragauti levandų arbatos, bet ir įsigyti čia pat ūkyje gaminamos levandų produkcijos, kurią sudaro kosmetika, žvakės, eteriniai aliejai ir t.t. Galima užsisakyti ir specialią edukacinę ekskursiją, kurios metu supažindinama su levandų auginimu, pristatoma ūkyje gaminama produkcija, vaišinama arbata. Svečiai turi progą pasivaikščioti ir nusifotografuoti levandų lauke, pasilsėti jaukioje ir kvapnioje „Provanso stiliaus“ aplinkoje.

Ekskursijos kaina 1 asm.- 5 eur (grupės nuo 5 asm.).

Adresas: Mockūnų k. Dvaro g. 10 , Biržų raj.

Alaus daryklos Biržuose

Lankantis Biržuose, tikriems alaus mėgėjams ir ne tik, siūlome ir edukacines programas trijose alaus daryklose Biržų krašte

ALAUS DEGUSTACIJA BUTAUTŲ DVARE

Šalia Biržų įsikūręs Butautų dvaras gyvuoja jau daugiau nei 250 metų ir per tuos metus daug kartų buvo nuniokotas, tačiau vėliau entuziastingai prikeltas naujam gyvenimui – kaip alaus krašto kultūros židinys. Šiandien Butautų dvaras atsinaujinęs, lietuviškos stiprybės dėka išsaugojęs alaus receptūras, siekia ne tik gaminti puikų alų, bet ir supažindinti su unikaliu dvarišku palikimu. Ekskursijos po bravorą metu ne tik pamatysite gamybinius procesus iš arti, bet ir sužinosite, kuo skiriasi didžiųjų ir mažųjų alaus daryklų gamybos ypatumai.

Adresas: Butautų k., Biržų r.

EKSKURSIJA IR DEGUSTAVIMAS UAB „ BIRŽŲ ALUS“ DARYKLOJE

Aplankysite vieną iš seniausių alaus daryklų Lietuvoje. Per rekonstrukciją ganėtinai atsitiktinai buvo atrastas senas rūsys, kuris buvo rekonstruotas ir šiandien čia svetingai priimamos ekskursijos, kurios už atitinkamą mokestį čia pat turi galimybę apžiūrėti alaus daryklą ir paragauti gaminamo alaus. Šalia alaus daryklos yra ir firminė alaus gaminių parduotuvė.

Adresas: Rotušės g. 22, Biržai

EKSKURSIJA, DEGUSTAVIMAS IR PROGRAMA RINKUŠKIŲ ALAUS DARYKLOJE, RESTORANE „ALAUS KELIAS”
„Alaus kelias“ – aludarių šeimos išausta mintis, tapusi gyvu Biržų krašto, turinčio senas aludarystės tradicijas, reiškiniu. Šiuo metu „Alaus kelias“ lankytojams siūlo septynias edukacines – degustacines programas. Šalia alaus daryklos veikia ir kasdien dirbantis restoranas „Alaus kelias“, yra gyvo alaus ir suvenyrų krautuvėlė.

Adresas: Alyvų g. 8, Biržų k.

Taip pat skaitykite: