Naudingi patarimai šaldytuvo priežiūrai

šaldytuvas

Iškuopti miegamąjį ar svetainę – daugeliui paprastesnė užduotis, nei išblizginti virtuvę. Ypač, kai tenka pasirūpinti buities prietaisais, kaip šaldytuvas, dažnai pritrūkstama žinių. Suteikiame naudingų patarimų tiek besirenkantiems naują, tiek jau turintiems ir norintiems išlaikyti tvarką ir švarą šaldytuve.

Atkreipkite dėmesį į savo virtuvės įpročius

Įsirenginėjate naujus namus ar planuojate seną šaldytuvą pakeisti nauju? Pirmiausia, ką turėtumėte padaryti, tai atkreipti dėmesį į savo maitinimosi įpročius ir keliamus reikalavimus naujam šaldytuvui. Nuo to priklausys, kokio dydžio šaldytuvo jums reikia.

Bendrovės „Samsung“ užsakymu 2018 m. atlikta internetinė gyventojų apklausa, kurią vykdė rinkos tyrimų bendrovė „Norstat“, parodė, kad net 61 proc. lietuvių svarbiausiu aspektu renkantis šaldytuvą išskyrė jo talpą. Tad jei esate didelė šeima, pravartu pagalvoti apie didesnį dviejų durų šaldytuvą. O galbūt ketinate užsišaldyti nemažai produktų žiemai? Tuomet reiktų pasidairyti į talpesnę šaldymo kamerą.

Vis dėlto technologijų bendrovės akcentuoja, kad dydis ir talpa nėra vienodi dalykai. Tad, pavyzdžiui, yra gamintojų, kurie, atsižvelgdami į vartotojų poreikius, gamina šaldytuvus su gilesniais stalčiais ir lentynomis bei plonesnio dizaino sienomis, kad į vidų būtų galima sudėti kuo daugiau produktų, net jei iš išorės prietaisas neatrodo itin didelis.

Tiems, kurie neapsisprendžia, reikia didelio ar mažo šaldiklio, šaldymo sistema „Cool Select +“ leidžia jį paversti tiek šaldikliu, tiek šaldytuvu, pakoregavus temperatūros nustatymus. Tad jei vienu metu prisikaupė itin daug šaldytų produktų, galite nesunkiai juos sutalpinti tokiame skyrelyje.

Reguliariai valykite šaldytuvą

Siekiant užtikrinti šaldytuvo ilgaamžiškumą ir sterilią aplinką maisto produktams, prietaisas turi būti reguliariai išvalomas. Pilną šaldytuvo valymą reiktų atlikti porą kartų per metus. Svarbiausia, nenaudoti cheminių priemonių, kurios galėtų išskirti kenksmingas medžiagas ir pasiekti maistą. Geriausia naudoti vandenį su soda ir minkštas kempinėles, kurios nesubraižytų paviršių.

Dažnesnį šaldytuvo valymą gali lemti intensyviai šerkšnu besidengiančios vidinės sienelės. To priežastis gali būti senas ir tvarkingo kondicionavimo neturintis šaldytuvas arba netinkamas maisto laikymas. Šerkšnas greičiau susidaro į šaldytuvą dedant šiltus, ką tik pagamintus produktus, tad patartina palaukti, kol jie atvės.

Tačiau jei norite išvengti dažno šaldytuvo atlaidinimo ir kaip tik ketinate įsigyti naują, patartina atkreipti dėmesį technologijų gamintojų siūlomus prietaisus su papildomomis funkcijomis, kurios leis ilgiau džiaugtis tvarkingu prietaisu. Pavyzdžiui, yra šaldytuvų su tokiomis technologijomis kaip „No frost“. Ji pasirūpina, kad šaldytuvo ir šaldymo kameros sienelės neapledėtų, todėl atitirpinti juos reikia kur kas rečiau.

šaldytuvas

Skirkite dėmesio produktų išdėstymui

Grįžę po apsipirkimo tikriausiai daugelis rūpinasi kuo greičiau iškraustyti prekių maišus ir maisto produktus šaldytuve deda ten, kur yra vietos. Tačiau tai viena iš didžiausių klaidų, kadangi šaldytuvas ne veltui suskirstytas į skirtingo dydžio lentynas ir stalčius.

Paprastai šaldytuvo viršuje laikosi šiltesnė temperatūra nei apačioje, tad dėliojant produktus reiktų į tai atsižvelgti. Vaisius, daržoves ir mėsą geriausia laikyti apatinėse lentynose ar stalčiuose, o viršutinėse lentynose sūrį, jogurtą, sviestą ir kitus produktus, kurių nereikia apdoroti. Taip ne tik palaikysite šaldytuvo tvarką, bet ir ilgiau išsaugosite produktus šviežius.

Pamirškite blogą kvapą

Nemalonus kvapas, atidarius šaldytuvą – dažnas atvejis daugelio virtuvėje, tačiau tai nebūtinai reiškia, kad šaldytuvas yra netvarkingas. Pirmiausia peržiūrėkite, ar jame nėra sugedusių produktų, kurie galėtų skleisti kvapą, o jei ne, tuomet perkraustykite maistą ir sandariai jį uždenkite. Tokie produktai kaip sūris ar sviestas patys greitai sugeria kitus kvapus.

Norint panaikinti įsigėrusį kvapą, galima pasinaudoti ir keliomis gudrybėmis – pirmiausia sudrėkinta šluoste nuvalykite šaldytuvo lentynas ir keliose vietose padėkite po citrinos griežinėlį, duonos riekę ar kavos indelį. Šie produktai greitai sugeria blogus kvapus.

Taip pat skaitykite: