Visa Lietuva šoka

Etninės kultūros akcija vėl ragina išeiti į miestą ir šokti. Lietuviai nuo seno mėgo linksmintis šventėse, darbų pabaigtuvėse, vakaronėse, tad lietuvišką šokį populiarinantis projektas suteiks daug smagių emocijų, judėjimo džiaugsmo, kartu progą pabendrauti, pasimokyti tradicinių šokių, giliau pažinti tautos kultūrą, tradicijas.

K. Kondratavičiaus šokių kolektyvas

K. Kondratavičiaus šokių kolektyvas

Pirmoji akcijos „Visa Lietuva šoka“ ratą šį rudenį įsuks sostinė – renginys papuoš Tautų mugę. Vilniečiai ir svečiai tradicinių šokių mokysis Lukiškių aikštėje – rugsėjo 13 d. nuo 18 val.

Čia visų lauks folkloro ansamblių muzikantai ir šokėjai, pasiryžę kiekvieną pamokyti nesudėtingų tradicinių lietuviškų polkų, valsų, kadrilių ir smagiai pašokdinti. Atėjusieji bus kviečiami šokti visų penkių Lietuvos regionų – aukštaičių, dzūkų, sūduvių, žemaičių ir Mažosios Lietuvos – šokius.

Atvira visuomenei nemokama akcija šalies miestuose ir miesteliuose tęsis rugsėjo 20 d. Didesni renginiai vyks Nepriklausomybės aikštėje Kaune, Ramybės skvere Kėdainiuose, aikštėje prie kunigaikščio Aleksandro paminklo Panevėžyje, K. Dineikos sveikatingumo parke Druskininkuose, Alytaus kultūros ir komunikacijos centro amfiteatre, aikštėje prie Tauragės kultūros rūmų ir kitur.

Jau penkerius metus Lietuvos nacionalinio kultūros centro vykdomo projekto tikslas – įtraukti į liaudies šokio sūkurį kuo daugiau visuomenės ir pasiekti, kad jis taptų ne tik matomas scenose, bet ir kiekvienam prieinamas, išbandytas, pamėgtas.

O kuo daugiau šokėjų – tuo nuotaikingiau. Prie šios idėjos įgyvendinimo prisideda daugybė šalies įstaigų, bendruomenių, mėgėjų meno kolektyvų, šokių klubų, pavienių asmenų beveik visose Lietuvos savivaldybėse.

Taip pat skaitykite: