sapnų gaudyklės

Sapnų gaudyklės – kas tai?

Susipažinkime. Esu Jolita. Kūrybiška,vietoje nenustygstanti, žingeidi ir daug svajoti mėgstanti asmenybė. Prieš 4 metus netikėtai kūryba stipriu proveržiu atėjo į mano gyvenimą būtent per sapnų gaudykles. Klausi kas tai yra? Trumpai galiu papasakoti.

Pasak Amerikos indėnų tikėjimo, nakties oras yra kupinas gerų ir blogų sapnų, kurie bet kada gali pasiekti miegantįjį. Genčių išminčiai ir šamanai mėgino rasti būdų tokiems blogiems sapnams sustabdyti – taip atsirado sapnų gaudyklės. Sapnų gaudykles būtinai sudaro šios dalys: kažkokia tai forma, tinklas, karoliukas centre (akmenėlis) ir plunksnos.

Sapnų gaudyklės pakabinamos virš miegojimo vietos ten, kur jas gali apšviesti pirmieji ryto saulės spinduliai – indėnai tikėjo, kad ankstyvo ryto saulės spinduliai sunaikina pagautus blogus sapnus. Sakoma, kad taip pagautas ir sunaikintas sapnas negali daugiau aplankyti žmonių, jis daugiau nebeskraido ore, o gerieji sapnai per tinklą ir plunksnų galus atkeliauja pas mus.

Sapnų gaudyklių kūrimas ištraukė mane iš emociškai sudėtingo laikotarpio. Tai suvokiau prieš porą metų. Tiesiog kai turėdavau laiko ir noro sėdėdavau ir kurdavau. Laikas sustodavo, gyvenimas nurimdavo, emocijos nutildavo. Ramybė.Nuo tada supratau, jog sapnų gaudyklių kūrimas – tai ne tik kūryba, tai meditatyvi kelionė savęs link.

Šiais metai pradėjau dalintis žiniomis ir kūrimo technikomis per savanoriškos veiklos renginius. Tai kelias ir galimybė nuraminti kitų ir savo sielą šiame nuolat stipriai judančiame pasaulyje.

sapnų gaudyklės

Kaune teko savanoriauti emocinio intelekto lavinimo užsiėmimuose. Per šiuos užsiėmimus galėjau atkreipti žmonių dėmesį į tai, kokį atsipalaidavimą ir atsiribojimą nuo nuolat galvoje besisukančių minčių, nuo rutinos ar stresinių gyvenimiškų įvykių teikia kūryba.

Šiauliuose savanoriškai rengiu sapnų gaudyklių kūrybines dirbtuves gyventojams, kurių metu mokau kūrybos paslapčių ir mainais renku maistą beglobiams gyvūnams. Tai nuostabi patirtis.

Tad tiek. Viliuosi, jog mano kūryboje pamatysite gyvenimiško grožio. Būkime laimingi.

Nuotraukos iš asmeninio albumo.