Plaukų priežiūra žiemą

Prasidėjus žiemai, stipriai keičiasi ne tik oro sąlygos, bet ir plaukų priežiūros įpročiai. Už lango spaudžiant šaltukui mūsų plaukams reikalinga intensyvesnė kasdienė plaukų priežiūra. Ekspertai pataria, kaip kovoti su šaltojo sezono sukeliamomis plaukų problemomis, išlaikant tinkamą plaukų drėgmės balansą ir jų žvilgesį.

Plaukų įsielektrinimas – kaip su juo kovoti?

Daugelis moterų susiduria su nepaklusnių plaukų problema, kai už lango svyruoja oro temperatūra, o kaistantys radiatoriai ir šildytuvai išsausina orą namuose. Veikiami tokių sąlygų plaukai įsielektrina, nemaloniai draikosi aplink veidą ir neleidžia džiaugtis trokštama šukuosena.

Plaukų stilistė Liuda Šluinskytė, žinoma kaip „Jazz’as plaukuose”, pastebi, kad šaltuoju sezonu reikėtų atsakingai rinktis plaukų priežiūros priemones, turinčias maitinamųjų medžiagų, kurios atstato plaukus.

„Plaukų elektrinimąsi gali sumažinti didesnis plaukų drėkinimas. Šiuo laikotarpiu reikėtų juos drėkinti ir reguliariai palepinti drėkinančiomis bei maitinančiomis kaukėmis, o ypač rekomenduoju jau išbandytą produktą – nenuplaunamą kondicionierių plaukams”, – patarimais stojant į kovą su plaukų įsielektrinimu pasakoja plaukų ekspertė.

„Jazz’as plaukuose” taip pat akcentuoja, kad reikėtų vengti apimties suteikiančios plaukų pudros, kuri gali tik dar labiau padidinti šią nemalonią plaukų problemą – plaukų elektrinimąsi.

Sausiems plaukams – drėkinančios priemonės

Drėgmę praradę plaukai tampa išsausėję, todėl dailiosios lyties atstoves pradeda varginti lūžinėjantys ir į visas puses išsišakoję plaukų galiukai. Plaukų ekspertė pataria, kad norint išvengti pažeistos plaukų struktūros, vertėtų investuoti į kokybiškas drėkinančias priemones.

„Atsiradus temperatūrų kaitai moteris pradeda kankinti lūžinėjantys plaukų galiukai, todėl į pagalbą reikėtų pasitelkti drėkinančius kondicionierius. Taip pat vertėtų atsižvelgti į subalansuotą mitybą ir gerti daug vandens”, – apie drėgmės poreikį išsausėjusiems plaukams pasakoja L. Šluinskytė.

Kitas patarimas, siekiant atstatyti pažeistą plaukų būklę, yra tinkamas plaukų aliejaus naudojimas, kurį geriausia būtų tepti prieš einant miegoti: „Jeigu ryte be džiovintuvo neapsieinate, tuomet plaukų aliejų reikėtų naudoti prieš miegą, nes prieš džiovinimą plaukus padengus jiems skirtu aliejumi jūs tik dar labiau išsausinsite plaukų sruogas”, – pabrėžia plaukų stilistė.

Šaltuoju sezonu nepiktnaudžiaukite plaukų formavimo priemonėmis

Ekspertės teigimu, šaltuoju sezonu reikėtų atsižvelgti ne tik į kokybiškus plaukų priežiūros produktus, bet ir į tinkamą plaukų formavimo prietaisų naudojimą. Svyruojant temperatūrai plaukai praranda drėgmės balansą, todėl kasdien naudoti karštas formavimo priemones nederėtų.

„Esant galimybei atsisakykite tiesinimo ar garbanojimo žnyplių, kurios tik dar labiau prisideda prie plauko išsausėjimo. Deja, plaukų džiovintuvas dažniau įtraukiamas į kasdienę plaukų priežiūrą, todėl siūlau nepamiršti būtinos taisyklės – džiovintuvą laikykite kiek toliau nuo galvos – 20–25 cm atstumu”, – pasakoja plaukų priežiūros ekspertė.

Plaukų stilistė pabrėžia, kad siekiant tinkamai puoselėti plaukus, neleidžiant jiems prarasti taip norimo plaukų žvilgesio, prieš formuojant plaukus karštomis priemonėmis vertėtų įsigyti nuo karščio apsaugančias priemones.

Taip pat skaitykite: