6 apsaugos nuo vagių taisyklės

Apėmus Kalėdinei karštinei, skubant į prekybos centrus apsipirkti, atsiimti siuntų į paštomatus, nešant sunkius pirkinių maišus, prarandame savo budrumą ir savo automobilius kartais paliekame neužrakintus. Net trumpam išlipę iš savo automobilio, galime sulaukti ilgapirščių, kurie tik ir laukia lengvo grobio.

Automobilio, jo dalių, ar daiktų esančių automobiliuose vagystės pridaro didelių nuostolių jų savininkams. Net ir apimti šventinės nuotaikos, nepraraskime budrumo ir pasirūpinkite savo automobilių saugumu. Anot portalo Dalys.lt, nebūtina išlaidauti apsaugos priemonėms, yra ir paprastų būdų, kaip apsaugoti savo automobilius.

1. Visada užrakinkite savo automobilį.

Pasistatę automobilį, visada patikrinkite, ar jį užrakinote, ar veikia apsaugos sistema. Nepalikite atrakintų durelių ar pravertų langų net jei išeinate trumpam. Ilgapirščiai per labai trumpą laiką gali pridaryti jums didelių nuostolių.

2. Automobilį statykite apšviestoje vietoje.

Jei automobilį laikote daugiabučių kieme, pastatykite jį gerai apšviestoje vietoje, kad matytumėte pro savo buto langus, venkite tamsių užkaborių. Pro langus matydami savo automobilį, suveikus signalizacijai, iškart galėsite pažiūrėti kas nutiko.

3. Paprašykite kaimynų pagalbos.

Jei draugiškai sutariate su kaimynais, paprašykite, kad jie pastebėję įtartinus asmenis prie jūsų automobilio, praneštų jums ar net policijai, o jei išvykstate ilgesniam laikui be savo automobilio, taip pat bus ramiau, jei žinosite, kad yra kas pasirūpina jūsų automobiliu.

4. Palikite automobilį saugomoje aikštelėje.

Jei išvykstate aplankyti artimųjų į kitus miestus, ar net į kitas šalis, be savo automobilio, palikite jį saugomoje automobilių aikštelėje, su tikra fizine apsauga, nors už parkavimą teks susimokėti, bet būsite ramūs, kad jūsų automobilis bus saugus. Bet net ir ten patikrinkite ar automobilis užrakintas, jei yra signalizacija įsitikinkite, kad ji yra įjungta.

5. Jei turite garažą, naudokitės juo.

Laikykite automobilį garaže, bet ir ten nepamirškite automobilio užrakinti, ir nepalikite raktelių užvedimo spynelėje. Užrakinkite ir patį automobilį, ir garažą.

6. Nepalikite vertingų daiktų automobilyje.

Jokiu būdu nepalikite vertingų daiktų per stiklus matomose vietose – jūsų paltas, striukė, rankinė ar kuprinė, gali patraukti akį ir ilgapirščiai norėdami patikrinti, ką vertingo ten turite, gali jums išdaužti stiklą ir pasisavinti jūsų turtą. Jei negalite pasiimti daiktų su savimi, juos paslėpkite, arba padėkite į bagažinę. Svarbiausia, kad žvilgtelėjus jų nesimatytų.

Galima ir investuoti

Norint būti dar ramesniems dėl savo automobilio, pasirūpinkite efektyviausiomis jo apsaugos priemonėmis, tiesa, į jas teks investuoti.

Gamintojai, siūlantys garsines signalizacijas, dabar jau siūlo ir efektyvesnę sistemą, skleidžiančią garsą tada, kai jūsų automobiliui atsiranda reali grėsmė, ji užblokuoja variklio užvedimą ir į savo telefoną, ar kompiuterį gausite pranešimą, apie savo transporto priemonės būklę ir jos buvimo vietą.

O jei turėsite palydovinę paieškos sistemą, vagiams pasisavinus jūsų automobilį, jis bus greitai surastas bet kurioje Europos vietoje.

Jei jūsų automobilis užvedamas elektroniniu raktu, patikima apsauga yra imobilizatorius. Ši technologija neleis niekam, išskyrus automobilio savininką juo naudotis, tad pavogti tokį automobilį bus beveik neįmanoma.

Taip pat skaitykite: