Nauja galimybė atsisveikinti su vienatve

vitaminas D

Atsisveikinti su vienatve, atrasti artimą žmogų, būti mylimam ir mylinčiam – daugelio vienišių svajonė. Ją lengvai įgyvendinti gali padėti internetinės pažintys. Jose net didžiausias drovuolis susirašinėdamas gali atskleisti savo gerąsias savybes ir užmegzti galbūt į gražius ir ilgalaikius santykius vedančią pažintį.

Internetinės pažintys itin populiarios jaunimo tarpe, tačiau juose vis drąsiau bendrauja ir senjorai. Puikus pavyzdys – Zita ir Algis. Netikėtai internete vienas kitą atradę ir gyvai pažintį perkėlę senjorai vos po pusmečio sumainė aukso žiedus, o dabar džiaugsmingai drauge pasitinka kiekvieną dieną ir tiesiog mėgaujasi gyvenimu. „Meilė neklausia nei amžiaus, nei vardo. Internetinės pažintys leido užmegzti pažintį, atvedusią į beribę meilę. Patys įsitikinome, kad ieškantiems būtent internetinės pažintys gali būti tuo įrankiu, suvedančiu dvi vienišas širdis. Nei minutės nesigailėjome pabandę šį naujovišką būdą“, – savo istorija dalijasi senjorai.

Daugelis mano, kad jei žmogus nesukūrė santykių jaunystėje ir senatvėje yra vienišas, tai meilės traukinys nuvažiavo negrįžtamai. Tačiau juk senatvė yra brandos laikas, kupinas savęs pažinimo ir suvokimo. Gyvenimo patirtį sukaupę žmonės gali sukurti išties vertingus tarpusavio santykius!

Reikia neužmiršti, kad jaunystėje ieškant partnerio vyrauja dažnai per dideli lūkesčiai, atsižvelgiama į kitokius kriterijus – fizinę trauką, norą turėti palikuonių, finansinę padėtį. Nors jauni žmonės įsimyli dažniau ir kalba apie meilę aistringiau, tačiau į gilesnius ir brandesnius jausmus tai perauga rečiau. Tuo tarpu senjorai gali sau leisti ieškoti partnerio, su kuriuo jungia bendrumo jausmas, dvasinis ryšys.

Pasak psichologės Ramunės Murauskienės, senjorai turi kur kas daugiau galimybių skirti daugiau laiko bendravimui. Nes jų vaikai – jau dideli, anūkai dažniausiai gyvena ne šalia, o ir į darbą kiekvieną dieną eiti jau nereikia. Ar tiesa, kad senjorai susiduria su daugiau sunkumų užmegzdami naujas pažintis? Viskas priklauso nuo požiūrio: „Santykiai su kitais žmonėmis tikrai nepriklauso nuo amžiaus. Žmogus, kuris sako, kad neturi draugų, jų neieško arba neranda. Nėra vieno atsakingo draugystėje. Visada yra dvi pusės, kurios bendrauja arba ne“, – sako psichologė.

Labai svarbu suprasti, kad durys įsileisti į širdį meilę ir ilgalaikį ryšį yra atviros visą gyvenimą. Anot R. Murauskienės, kai tik senjoras pats patiki, kad vis dar yra kam nors reikalingas, jis pradeda džiaugtis gyvenimu, tampa dėkingu ir yra labai dosnus. Tuo tarpu fizinė ir psichologinė vienatvė sąlygoja baimę, depresiją, įvairias ligas: „Tai reiškia, kad jeigu mes renkamės vienatvę, mes renkamės sirgti. Geriau būti sveikam, duoti savo dėmesį kitam ir gauti jo. Žemė yra apvali. Viskas, kuo pasidaliname, mums grįžta su kaupu“, – pabrėžia žinoma psichologė. Anot jos, visi būdai susirasti draugų ar antrą pusę yra tinkami: „Senjorų draugystės žavios tuo, kad nėra jokio įsipareigojimo kartu auginti vaikus, kartu vesti bendrą ūkį. Gali būti erdvės laisvei. O ten, kur laisvė, ten ir meilė. Senjorai gali susirasti tikrų draugų ir tapti kitiems draugais ne dėl naudos, o dėl savo vidinių savybių. Jaunystėje visi apie tai svajojame. Ir tik nedaugelis to sulaukia nuosekliuose ilgalaikiuose santykiuose“.

Išgyvenimai dėl vienatvės – dažniausia, ką tenka išgirsti susitikimuose su vyresnio amžiaus žmonėmis Laurai Balčiūtei, projekto senjorams ir žurnalo 60+ redaktorė. Tad aktyvi moteris, siekdama skatinti senjorus megzti naujas pažintis ir taip įveikti vienatvę, įkūrė naują internetinių pažinčių senjorams svetainę. „Tikiuosi, kad čia užsimezgusios naujos pažintys persikels į realų bendravimą. Įvairi veikla, užsiėmimai, pasibuvimai su bendraamžiais niekuomet neatstos šalia esančio žmogaus, kuris ypatingai reikalingas, kai silpsta jėgos, mažėja galimybių, kai vaikai jau susukę savo lizdus. Galų gale meilė neturi amžiaus ir ji net gyvenimo rudenį gali nuspalvinti gražiausiomis spalvomis. “, – kas paskatino imtis naujos veiklos pasakoja Laura Balčiūtė.

Tad gebėkime neužsisklęsti ir įsileiskime naujus jausmus į savo gyvenimą! Naują internetinių pažinčių svetainę rasite www.pazintys60.lt

Iveta Leščinskaitė

Taip pat skaitykite: