Esame ir norime visada būti laisvi!

„Ji atidžiai stebi, kaip elgiasi labiau patyrę, bet sprendžia ji pati. Laisvai ir drąsiai, nebijodama bandyti ir atrasti. Laisvės vėjo vedama, ji ieško savos, nepriklausomos krypties. Švęskime Laisvę, nes tik laisvi užaugam dideli!“ – šiais žodžiais Kovo 11-osios trisdešimtmečiui skirtame vaizdo klipe visuomenė kviečiama kartu švęsti ir aktyviai dalyvauti Lietuvos miestų ir miestelių organizuojamuose renginiuose.

2020 m. kovo 11 d. sukanka lygiai 30 metų, kai Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas paskelbė apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą. Ši žinia iškart pasklido po visą pasaulį.

Po 30 metų kviečiame visus drauge švęsti veržlią, modernią ir drąsiai ateitį pasitinkančią Lietuvą, kurią, laisvės vėjo vedami, kūrėme šiuos tris dešimtmečius.

„Šiandien esame absoliučiai pilnaverčiai pasaulio dalyviai tiek moksle, tiek versle, tiek kultūroje. Mūsų šalyje gimsta pasauliniai start-up’ai, čia krypsta įvairių šalių investuotųjų akys, mūsų mokslininkai rodo lyderystę fizikos, medicinos, technologijų ir kitose srityse, turime tokio pasaulinio masto kultūros atstoves kaip Asmik Grigorian ar Mirga Gražinytė-Tyla. Galėčiau vardinti ir vardinti, bet išvada aiški – mes jau praėjome tą etapą, kai vien mokėmės iš kitų. Šiandien mes patys galime daug duoti pasauliui ir tą darome“, – teigia Vyriausybės kanceliarijos Lietuvos įvaizdžio grupės vadovas Marius Gurskas.

Kovo 11-osios trisdešimtmečio simbolis – laisvės vėjo malūnėliai, kurie, minint pirmąsias Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos metines, sukosi susirinkusiųjų prie Seimo rankose, simboliškai skleisdami žinią apie atkurtą Lietuvos nepriklausomybę.

Šiandien mes irgi sakome – esame ir norime visada būti laisvi. Kad galėtume keliauti ten, kur šaukia svajonės. Ir kad vėjas nuolat suktų mūsų laisvės malūnėlio sparnus.

Kviečiame visus pasigaminti šventės simbolį tiek namuose, tiek bendruomenių organizuojamose dirbtuvėse (vaikų darželiuose, bendrojo lavinimo mokyklose, įstaigose, organizacijose miestuose, miesteliuose ir kaimuose).

Daugiau informacijos apie būsimus renginius ir laisvės malūnėlių dirbtuvėles bus galima rasti www.lietuva.lt (šiuo metu jie aktyviai registruojami).

Pagrindinis Kovo 11-osios trisdešimtmečio renginys „22:44 Lietuvos laiku“ vyks Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje. Parlamento rūmai – istorinis ir mums itin svarbus pastatas – taps simboliniu atskaitos tašku 3D vaizdo grafika atkurtoje modernios Lietuvos istorijoje 22.44 val. – šią valandą 1990-aisiais buvo paskelbtas Nepriklausomybės Atkūrimo Aktas. Renginio metu dangų nušvies šventiniai fejerverkai.

Kovo 11-osios trisdešimtmečiui skirtą vaizdo klipas

Taip pat skaitykite: