Kai kas įdomaus moterims

Šiokie tokie skirtumai tarp vyrų ir moterų technologijų naudojimo įpročių vis dėlto egzistuoja, rodo tyrimai. Pavyzdžiui, vyrai socialinius tinklus teigia naudojantys naujoms pažintims megzti, moterys – esamoms išlaikyti.

Todėl, nors ir absoliuti dauguma išmaniųjų sprendimų tinkami visiems vartotojams, kai kurie jų kuriami specialiai damoms. Artėjant Tarptautinei moters dienai, „Bitės Profai“ pataria, kokios išmaniosios programėlės moterims padės palengvinti savo kasdienybę.

„Verslas, aktyvus laisvalaikis, sportas, šeima – šios ir daugybė kitų sričių yra neatsiejamos nuo modernių moterų gyvenimo. Didelį kiekį užduočių suspėti atlikti laiku kartais gali būti sudėtinga, todėl verta pasitelkti pagalbą iš šalies. Šiuolaikiškoms damoms skirtos programėlės padės produktyviau planuotis laiką, tinkamai pasirūpinti savo saugumu ir net sekti menstruacijų ciklą“, – sako Vilniaus „Akropolyje“ esančiame „Bitės“ salone dirbantis „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas ir dalinasi 5 sritimis, kuriose programėlės palengvins moterų gyvenimą.

1. Saugumas: pagalbos skambutis ir pavojaus signalas telefone

Vaikščioti tamsiomis gatvėmis vienai, eiti į pirmą pasimatymą su nepažįstamuoju, tyrinėti naujas vietas – daugelis šių situacijų gali priversti moteris jaustis nejaukiai. Todėl verta iš anksto pasirūpinti savo saugumu, išmaniajame įrenginyje įdiegiant saugumo programėles.

„Pirmiausia, dėmesį verta atkreipti į programėlę „bSafe“. Joje galėsite sukurti savo „angelų sargų“ grupę – patikimiausių ir artimiausių žmonių sąrašą, kurio nariai visuomet galės stebėti jūsų buvimo vietą. Iškilus pavojui, įspėjimas atsiunčiamas šiems žmonėms, nurodoma tiksli jūsų buvimo vieta, todėl jie skubiai galės suteikti reikiamą pagalbą. Be to, iškilus pavojui, pasirinktiems asmenims ši programėlė suteikia galimybę pasiekti jūsų telefono garso ir vaizdo įrašymo funkcijas, kad būtų galima sekti ir užfiksuoti pavojingų situacijų detales“, – pasakoja M. Vrubliauskas.

Programėlė taip pat turi funkciją, leidžiančią išsisukti nuo pokalbių su nemaloniais pašnekovais. Pavyzdžiui, jei moteris nežino, kaip mandagiai nutraukti pašnekesį su įtartinu asmeniu, programėlės pagalba ji gali sulaukti netikro skambučio ir taip nuo pokalbio atsitraukti“, – pasakoja M. Vrubliauskas.

Jei manote, kad tiek daug funkcijų jums vis tik neprireiks, saugumo vardan pasirūpinkite bent jau svarbiausia jų – pranešimu apie jūsų buvimo vietą. Tai lengvai padarysite su programėle „Safety-Help-SOS“.

„Programėlė yra labai paprasta ir sukurta būtent tokiam tikslui. Atsidarę ją, ekrane matysite didelį, raudoną mygtuką, kurį nuspaudusios ir palaikiusios išsiųsite pagalbos žinutę prieš tai pasirinktiems patikimiems kontaktams. Kartu pastarieji gaus ir jūsų tikslų buvimo adresą, kuris atsinaujins priklausomai nuo kintančios jūsų buvimo vietos“, – sako M. Vrubliauskas

2. Sveikata: patogiai sekite menstruacijų ciklą

Moterys, planuojančios šeimą ar stebinčios savo organizmo ritmą, įprastai seka savo menstruacijų ciklą. Lengviau ir tiksliau tai daryti padės programėlė „Flo“.

„Specialiame kalendoriuje moterys ir merginos gali sekti savo menstruacijų, ovuliacijos ir vaisingumo ciklus. Joms taip pat suteikiama informacija apie priešmenstruacinio sindromo (PMS) simptomus, artėjančias vaisingas dienas, kontracepciją ir rekomenduojamą jos vartojimo laiką. Be to, čia galima stebėti ir kitus, su sveikata susijusius, duomenis – svorį, fizinį ir seksualinį aktyvumą, išgeriamo vandens kiekį“, – pasakoja M. Vrubliauskas.

Panašių programėlių moterims sukurta ne viena – ne ką mažiau populiari programėlė „Clue“. Ji taip pat leidžia stebėti savo asmeninį vaisingumo ciklą. Sprendžiant, kurią programėlę naudoti, moterims verta pačioms pasirinkti, kuri programėlė labiau atitinka jų poreikius.

3. Produktyvumas: prisiminsite net smulkiausias užduotis

Tam, kad kasdienes užduotis atlikti būtų lengviau, verta naudoti laiko ir darbų planavimo programėles. Tarp geriausiai vertinamų puikuojasi – „Remember The Milk“.

„Šio smagaus pavadinimo programėlė leis patogiai žymėtis kasdienes užduotis, jas skirstyti į grupes. Baigiantis darbo atlikimo terminui, programėlė apie tai primins pranešimu, SMS žinute, el. paštu ar kitais būdais – taip svarbiausių užduočių atlikti nevėluosite“, – sako M. Vrubliauskas.

„Remember The Milk“ suderinama su el. pašto programomis „Gmail“, „Outlook“ ir kitomis, be to, turi ir kompiuteriui skirtą versiją. Visa tai leis suplanuotus darbus visada matyti patogiu laiku ir patogioje vietoje.

Jei jus vis tik labiau vargina ne dideli ir daug pastangų reikalaujantys darbai, bet galvoje zujančios mažos užduotėlės, jas patogiai ir saugiai pasižymėti galėsite vienoje populiariausių produktyvumo programėlių „Todoist“.

„Užmirškite darbo stalą ar šaldytuvą, nuklotą lipniais lapeliais, užpildytais įvairiausiomis užduotimis. Smulkius, minčių sraute pasimetančius, darbus galite žymėtis programėlėje „Todoist“. Čia viską patogiai matysite vienoje vietoje, o vieno mygtuko paspaudimu atliktus darbus galėsite išbraukti iš sąrašo. Jei ir nedidelius darbus norėsite planuoti rimčiau, „Todoist“ leis tai daryti – užduotimis galėsite sukurti atlikimo datą, grupuoti jas skyriais, priskirti prie skirtingos kategorijos, suteikti prioriteto laipsnį“, – pasakoja M. Vrubliauskas.

4. Atsipalaidavimas: žaidimai ir poilsis protui

Išmanieji telefonai skirti ne tik užduotims atlikti, bet ir protui po įtemptų darbų pailsinti. Tai padaryti padės mobilieji žaidimai, kurių aktyvios vartotojos yra ir moterys – paaiškėjo, kad jos sudaro beveik pusę (49 proc.) tokių žaidimų auditorijos.

Visas pasaulis puikiai pažįsta spalvingąjį „Candy Crush“, kuris vis dar puikuojasi daugiausiai vartotojų turinčių žaidimų reitingo viršūnėje. Vis tik žaidėjų dėmesį labiausiai traukia galvosūkiai, rodo tyrimų duomenys. Vienas populiariausių tokio tipo žaidimų – „Sudoku“.

„Mobiliųjų žaidimų parduotuvėse rasite ne vieną „Sudoku“ versiją, tačiau visos jos puikiai tiks neįpareigojančiai ir nuo darbų pailsėti padedančiai smegenų mankštai. Žaidimo tikslas – į tuščius langelius surašyti skaičius nuo 1 iki 9 taip, kad nei vertikalioje, nei horizantalioje linijoje ar 9 langelių kvadratėlyje jie nepasikartotų. Lengviausiuose lygiuose pakaks tik truputėlio atidumo, bet norint įveikti sunkesnius iššūkius, reikės šiek tiek ilgiau pamąstyti“, – pasakoja M. Vrubliauskas.

Jei galvos sukti nesinorės, atsipalaiduoti padės raminančiai veikiančios spalvinimo programėlės, pavyzdžiui, „ColorMe“.

„Programėlėje galėsite rinktis net iš 200 skirtingų rankomis pieštų iliustracijų, visos paletės spalvų. Pasirinkus norimą piešinį, jį išmarginti galėsite įvairiausiomis spalvomis, o pabaigus – dalintis su draugais ir artimaisiais, savo socialiniuose tinkluose. Be to, programėlėje esantys piešiniai suskirstyti į skirtingas kategorijas, tad spalvinti galima ir su visa šeima – kiekvienas galės pasirinkti, kas labiausiai patinka“, – pasakoja M. Vrubliauskas.

5. Mityba: programėlės skaniai ir sveikai vakarienei

Nors gaminti mėgsta tikrai ne kiekviena moteris, eksperimentai virtuvėje daugeliui gali tapti smagiu užsiėmimu. Programėlė „Tasty“ padės ne tik toms, kurios su maisto ruoša dar tik susipažįsta, bet ir toms, kurios ieško, kuo pakeisti atsibodusius receptus.

„Ši programėlė ir reklaminis ženklas „Tasty“ sparčiai išpopuliarėjo visame pasaulyje dėl nuoseklaus kompanijos vaizdo įrašų apie receptų gamybą kūrimo. Programėlė siūlo rinktis iš daugiau nei 3 tūkst. skirtingų receptų. Pasirinkus vieną jų, ekrane matysite ir vaizdinę medžiagą, kaip šis patiekalas gaminamas, raštu nurodytą gaminimo instrukciją, būtinus ingredientus. Programėlė taip pat siūlys patiekalus pagal dienos metą, patiekalų sudėtingumą, mėgstamą pasaulio virtuvę. Čia taip pat galėsite išsaugoti patikusius receptus vėlesniam laikui, rūšiuoti juos atsižvelgdamos į savo mitybos įpročius“, – pasakoja M. Vrubliauskas.

Jei norite didesnių mitybos pokyčių ir kada nors svajojote apie vegetariškos mitybos išbandymą, atsisiųskite programėlę „VNutrition“. Ji leis atsisakyti gyvūninės kilmės produktų nežalojant organizmo ir neprarandant sveikatai reikalingų medžiagų.

„Programėlė apskaičiuos kasdienę, jums reikalingų, mineralų ir vitaminų dozę. Žymėdamos, kokius maisto produktus vartojate, matysite, ar pasiekiate reikiamas normas. Tokiu būdu pasaulyje itin populiari veganiška ar vegetariška mityba jūsų gyvenime atsiras sveiku ir sąmoningu, o ne organizmo sukrėtimų kupinu keliu“, – pasakoja M. Vrubliauskas.

Taip pat skaitykite: