Gyvenimas nesustoja: Vida Marija Čigriejienė

Prof. hab. dr., buvusi tremtinė, ilgametė parlamentarė, gydytoja Vida Marija Čigriejienė dalijasi savo kasdienybės potyriais, mintimis apie užklupusią pandemiją ir karantiną.

Kaip karantinas paveikė jūsų kasdienybę?

Mano kasdienybės tai beveik niekaip nepaveikė, tačiau kai žiūriu į aplinkinius, man darosi liūdna. Ypač pikta ant jaunimo, kad šitaip neatsakingai elgiasi. Visur laksto, keliauja, šitaip sudarydami riziką pagyvenusiems žmonėms, todėl dabar turime ką turime – negalime lankytis renginiuose, viešose vietose. Keista, kad žmonės tokie nepareigingi, ypač jaunimas.

Kokios jūsų mintys apie karantiną?

ČigriejienėMan labai gaila, kad medikų aprūpinimas šlubuoja, kad sutriko medicininė pagalba, planinės operacijos. Apskritai sunku patikėti, jog negaliu apsirūpinti medicininėmis kaukėmis. Juk XXI a., kodėl aš jų negaliu nusipirkti? Apie tai tiek šnekama per televizorių, man tai kelia nuostabą ir susirūpinimą.

Nemažai senjorų taip pat nesilaiko karantino, lankėsi mišiose, kokia jūsų nuomonė apie tai?

Arkivyskupas G. Grušas padarė skaudžią klaidą, paskelbdamas apie toliau vyksiančias mišias, kai jau buvo uždrausti visi renginiai. Komunijos priėmimas, šventintas vanduo – juk visa tai antisanitarinės sąlygos siautėjant virusui. Aš ne davatka, o praktikuojanti katalikė, į maldą galima įsiklausyti ir namuose, širdyje būti su Dievu, ypač tokiu metu.

Kuo užsiimate karantino metu, ką patartumėte senjorams?

Daug skaitau, darau mankštą ant stacionaraus dviračio namuose. Pasivaikščiojimas irgi būtinas, bet ne po miestą. Reiktų vaikščioti kur mažiau žmonių, svarbiausia vengti pasivaikščiojimų po prekybos centrus ieškant pigių produktų. Nereiktų prekių nučiupinėti, kaupti jas namuose. O svarbiausia niekada nereikia nusiminti, svarbu kažkuo tikėti, turėti užsiėmimą ir galvoti apie save ir savo vaikus.

Kalbino Iveta Leščinskaitė

Taip pat skaitykite: