Jei jaunystė suvoktų – senatvė galėtų

Socialinius tinklus pasiekė Kauno senjorų žinutės, kurios kūrybingai ragina Lietuvos jaunimą likti namuose.

Senjoras Juozas ragina jaunimą likti namuose, kad galėtų ir toliau džiaugtis sodo derliumi, Stanislovas ir Vanda prašo jaunimą likti namuose, kad ir toliau galėtų vaikščioti po parką susikibę už rankų, o senjorė Bronislava savo žinutėje perduoda norą vėl ir vėl apkabinti anūkus.

Kaip teigia socialinės idėjos autorė, komunikacijos specialistė Karolina Barišauskienė, ši akcija gimė iš poreikio akcentuoti ne tik senjorų, bet ir jaunų žmonių karantinavimosi būtinybę šiuo sudėtingu Lietuvai periodu.

„Turbūt daugelis pastebėjome, kad Lietuvai paskelbus karantiną, labiausiai atsipalaidavęs yra jaunimas. Jie supranta, kad nepatenka į rizikos grupę, todėl tikrai ne visada laikosi griežtų taisyklių. Tačiau taip pat visi suprantame, kad jie gali tapti didžiuliu pavojumi savo tėvams ir seneliams.

Tad socialinė iniciatyva „Jei jaunystė suvoktų – senatvė galėtų“ gimė iš poreikio atkreipti jaunų žmonių dėmesį ir paskatinti jų sąmoningumą dėl karantinavimosi būtinybės, siekiant apsaugoti senjorus nuo koronaviruso“, – teigė K. Barišauskienė.

Kaip teigia K. Barišauskienė, dabar Lietuvoje stebime įkvepiantį žmonių, organizacijų, mokymo įstaigų ir visų susivienijimą bei bendrystę prieš mus užklupusią ligą.

„Labai noriu padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie šios iniciatyvos įgyvendinimo. Dėkoju Asociacijai Kauno senjorai ir nemokamam senjorų žurnalui „60+“, kūrybinei komandai „Baltas Media“ už senjorų nuotraukas ir video, Vytauto Didžiojo universiteto profesorei Audronei Nugaraitei, kurios sugalvotas pavadinimas davė pradžią idėjos vystymuisi, komunikacijos specialistei Vaivai Kasiulynaitei už pagalbą ir tarpininkavimą su Lietuvos studentų sąjunga bei kitiems, kurie dalinsis šia iniciatyva“, – teigė K. Barišauskienė.

Baltas MEDIA nuotraukos

 

Taip pat skaitykite: