Kovo 27 d. darbai sode darže

Sėti krapus šiltnamyje

Taip pat dabar tinkamas laikas ir šiltnamyje pasisėti krapų. Sėjama vos pasitraukus įšalui, išaugę daigeliai nedidelių šalnų nebijo. Krapams nereikia ypatingų sąlygų, bet jiems būtina drėgmė ir saulės šviesa.

Sėti verbenas

Verbenos – dailios gėlės, kurios yra itin atsparios nepalankioms auginimo sąlygoms ir netgi ištveria sausrą. Daiginant pasėlį būtina pridengti. Dabar – pats metas jų pasisėti ir laukti, kol pražydusios jos papuoš Jūsų sodą ar kiemą.

Tręšti daigus

Palankus laikas tręšti daigus – jie tręšiami atsižvelgiant į jų būklę ir auginimo sąlygas. Auginant daigus, reikia stengtis, kad nepasireikštų atskirų elementų trūkumas. Išbandykite trąšas, kurios aprūpins daigelius būtinais mikroelementais ir maistinėmis medžiagomis.

Sėti pomidorus daigams

Paskubėkite – tai tinkamiausias laikas sėti pomidorų sėklas daigams. Sėkloms sėti naudokite daigyklas ar durpinius puodelius . Pomidorams augti tinkamiausia temperatūra 22–24 °C. Į pastovią auginimo vietą sodinami tik kokybiški daigai – 30–35 cm aukščio, turi 7–8 lapus, be to, dirvos temperatūra ne žemesnė nei +15 °C.

Apsaugoti daigus nuo grybinių ligų

Tinkamas laikas pasirūpinti daigų apsauga nuo grybinių ligų ir nupurkšti juos fungicidais. Verta atminti, kad grybinių ligų plitimui įtakos turi aukšta temperatūra, per drėgnas substratas, blogas drenažas daigyne, daigų užmirkimas, auginimas monokultūroje per tankiai pasėjus.

Aeruoti sėti, tręšti veją

Pavasaris – tinkamiausias metas vejai vėdinti: aeratoriumi padarykite įvairaus gylio durtines duobutes, taip pagerinsite oro, vandens ir trąšų patekimą prie vejos šaknų. Aeruoti taip pat galima ir vėlyvą vasarą, kai veja vis dar pajėgi atsigauti, suvešėti ir sustiprėti prieš žiemą.

Taip pat tinka:

  • sėti pomidorus, salierus, svogūnus, porus, žiedinius kopūstus daigams
  • sėti ridikėlius, krapus, salotas, špinatus šiltnamyje

Paruošta pagal „Žalia stotelė“ informaciją

Taip pat skaitykite: