Vyresnio amžiaus damų grožio paslaptis

Kiekviena moteris, nesvarbu jauna ar vyresnio amžiaus, žvelgdama į veidrodį nori jaustis graži. Pasak vizažistės, antakių meistrės Neringos Kundrotaitės-Burbienės, visuose gyvenimo tarpsniuose dailiosios lyties atstovės spinduliuoja moteriškumą ir skleidžia grožį. O pagrindinė taisyklė vyresnio amžiaus damoms, kaip atrodyti nepriekaištingai – pabrėžti savo galantišką brandą. Grožio srities profesionalė dalinasi įžvalgomis, kaip susidraugauti su brandžia ir elegancija spinduliuojančia dama.

Atrasti tai, kas pačioms gražiausia

– Spinduliuoji moteriškumu. Kaip manai, kas tinka vyresnio amžiaus moteriai? Koks turėtų būti jos įvaizdis?

– Vyresnio amžiaus moteriai tinka viskas, kas skoninga ir nesudaro įspūdžio, kad yra šiek tiek persistengta. Visi moters amžiai ypatingi ir tame slypi visas grožis. Pagrindinė taisyklė, kaip atrodyti nepriekaištingai – ne bandyti atrodyti jauniau, o pabrėžti savo galantišką brandą.

– Kaip senjorėms patartum makiažo pagalba ne pasendinti, o pajauninti ir paryškinti gražiausius bruožus?

– Klausime jau paslėptas atsakymas – raskite tai, kas Jumyse Jums pačiai patinka labiausiai. Galbūt tai akys? Lūpos arba nepriekaištinga skruostikaulio linija? Paryškinkite būtent tą vietą veide, į kurią norite atkreipti dėmesį. Rekomenduoju vengti makiažo principo, kuriame stengiamasi parodyti visas turimas makiažo priemones: ryškus lūpdažis, spalvotas akių pieštukas, sodriai rožinis skaistalas ir juodas antakių pieštukas.

Dažniausios klaidos ir patarimai

– Kokius įvardintum brandžios moters makiažo „priešus“?

– Juodą antakių pieštuką. Tai yra grubiausia klaida, kurią dažniausiai pastebiu vyresnių moterų makiaže. Taip pat lūpų dažų spalva, kurioje yra violetinio pigmento ir lengvo satininio blizgesio. Rinkitės „gyvas“ spalvas – raudoną, persikinę, vasarą drąsiai žaiskite su koraline spalva ir pažadu Jums, kad sulauksite komplimentų.

– Vyresnio amžiaus moters veidas dažnai išsiskiria ir jo linijų, bruožų nusileidimais. Kur svarbu nesuklysti naudojant makiažo priemones?

– Visiškai teisingai, maždaug nuo 25 metų mus visas pradeda veikti žemės traukos dėsnis ir veido bruožai pamažu leidžiasi žemyn, taip sudarydami liūdno žvilgsnio arba apsivertusios šypsenos įvaizdį. Šias linijas dar labiau paryškina nuleista antakio uodegėlė. Būtent brandžiai moteriai antakio uodegėlė turi būti trumpinama, kad akis optiškai atsivertų ir nustotų svirti žemyn. Taip pat venkite tamsiu pieštuku ryškinti apatinę akies liniją, nes tokiu būdu paryškinamas viršutinio akies voko paburkimas arba svirimas žemyn.

– Jei visgi senjorės nusprendžia tvarkytis antakius savarankiškai namuose, gal galėtum pasidalinti patarimais, kaip kuo taisyklingiau tai padaryti?

– Svarbiausia, nepamirškite, kad antakio uodegėlė negali nusvirti žemyn. Antakį stenkitės formuoti taip, kad antakio pradžios ir pabaigos taškai būtų vienoje horizontalioje linijoje. Uodegėlės galas turi kryptingai „žiūrėti“ (jei įsivaizduosime liniją iki pat ausies) į tą ausies dalį, kurioje dedasi akinių kojelės. Jei uodegėlė leidžiasi žemiau, vadinasi akį paliūdinote ir savo amžių, optiškai, šiek tiek padidinote. Taip pat venkite juodų atspalvių ir griežtai suformuotų antakio priekių, nes tai suteikia griežtumo. Nuoširdžiai rekomenduoju atvykti pas antakių specialistą ir mandagiai paprašius, esu įsitikinusi, visi noriai pasidalins patarimais su vaizdinėmis priemonėmis.

Vengti lanko formos antakių

– Esi antakių meistrė. Kokį antakių tvarkymo būdą rekomenduotum rinktis senjorėms ir kodėl?

– Senjorėms rekomenduoju atkreipti ypatingą dėmesį į antakius, nes būtent jie yra viso veido rėmelis. Pasirinkus mažai įgūdžių turinčią meistrę galima susigadinti antakius ir išeiti iš salono gerokai vyresnei, dažnai net ir atrodant griežtai ir piktai. Rekomenduoju bent kartą per 2 mėnesius salone pasimėgauti antakių dizaino SPA procedūra, kurios metu ne tik bus parinkta tinkama antakių forma, spalva, bet ir atliktas atpalaiduojantis, liftinguojantis antakių srities masažas bei uždėta drėkinanti ir paburkimą mažinanti paakių kaukė.

– Kaip teisingai parinkti antakių formą pagal veido formą?

– Šis klausimas yra dažnai aptarinėjamas ir sukelia iš tiesų nemažai diskusijų. Vieni meistrai teigia, kad antakių forma turi būti priešinga nei veido forma (kampuotų formų veide formuojami apvalūs antakiai), o aš orientuojuosi į harmoningai atrodančią visumą veide. Panašiai kaip ir architektūroje, jei namas kampuotas, langų apvalių jame nėra, teisingai? Mano nuomone, tinkami antakiai yra tokie, kurie veido negriežtina, nesendina ir deri prie bendro veido reljefo. Svarbiausia nedaryti lanko formos antakių, nes jie tiesiog siunčia neteisingą informaciją – atrodote nuolat nustebusi, naivi ir ne itin intelektuali.

Nepiktnaudžiauti procedūrų dažnumu

– Antakių dažų pasirinkimas šiais laikais vis didėja. Kokius dažus rekomenduotum vyresnio amžiaus damoms ir kodėl?

– Svarbiausia, pabrėžiu, kad jei jau pasirinkote antakius savarankiškai dažyti namuose, jokiu būdu nepiktnaudžiaukite procedūros dažnumu. Bet kuriais dažais, geliniais, cheminiais ar augaliniais, rekomenduojama antakius dažyti ne dažniau nei kas 3-4 savaites. Geriausiai tinkamus dažus padės parinkti būtent antakių korekcijos meistras, nes atsižvelgti reikia ir odos būklę, plaukelių tankumą, bei stiprumą.

– Kaip dažnai vertėtų lankytis pas antakių meistrą?

– Antakių korekcijos procedūrą rekomenduoju atlikti kas 3-4 savaites. Jei plaukelis auga lėtai, o spalva laikosi ilgai, tuomet procedūrą galima kartoti ir kartą per dvejus mėnesius. Jei antakio forma sugadinta ir reikia ją keisti, tuomet vizitai skiriami kas 3 savaites, duodant tam tikrus nurodymus, ką atlikti savarankiškai namuose, norint greičiau pasiekti norimą rezultatą.

– Kaip dažniausiai antakius tvarkosi vyresnio amžiaus klientės?

– Na, moterys iš tiesų skirtingos. Vienos mėgsta ryškumą, kitos nori labai natūraliai atrodančių antakių, bet jos visos trokšta tvarkos ir jaunesnio žvilgsnio.

– Ar blakstienų laminavimas tinkamas vyresnio amžiaus moterims?

– Vienareikšmiškai taip. Net rekomenduojama. Blakstienų laminavimo dėka akis atveriama, o natūralios blakstienos ne tik maksimaliai nuo šaknies iki galiuko pakeliamos viršun, bet tuo pačiu yra padažomas juodais dažais, bei prisotinamos įvairiausiais vitaminais ir rūgštimis. Turiu ne vieną klientę, kuri labai mėgaujasi galimybe nedažyti blakstienų tušu taip sutaupydamos ir laiko, ir pinigų, nes po laminavimo blakstienų tušas paprasčiausiai nereikalingas. Po procedūros efektas išsilaiko net iki 8 savaičių.

Kalbėjosi Aistė Noreikaitė

Taip pat skaitykite: