Gėlės languose – padėka medikams

Aktorei Nijolei Narmontaitei karantinas neatėmė kūrybingumo – žinoma moteris ne tik gamina įmantrius patiekalus, mezga, rengia pasirodymus „namų teatre“, bet ir visuomenei pasiūlė gražią akciją. Nijolė kviečia atsidėkoti medikams, papuošiant savo namų langus popierinėmis gėlėmis: „Man pasirodė, kad būtų labai gražu, artėjant Medicinos darbuotojų dienai, kažkaip pasveikinti tuos, kurie dabar šitaip sudėtingai dirba mūsų visų labui, ypatingai karštuose taškuose. Nors aukojasi ir padėkos nusipelnė visi – ir laborantai, ir valytojos, net ir parduotuvių darbuotojai“, – sako Nijolė.

Ilgai nesvarsčiusi aktorė nusprendė papuošti namų langus popierinėmis gėlėmis: „Mums, aktoriams, labai svarbūs aplodismentai ir labai džiaugiamės po pasirodymų gavę gėlių. Parsineši namo, pasimerki ir visą tą laikotarpį nešiojiesi gerumo jausmą širdyje, kad tave įvertino ir tu žinai, kad tavo darbas neveltui. Grynai iš aktorinės pusės gimė ir ši akcija. Papuošiau visus savo langus ir paraginau visus prisijungti, kad iki balandžio 27 d. kuo daugiau langų pražystų įvairiomis gėlėmis“, – dalinasi moteris.

Jau dvi savaites vykstanti akcija susilaukė didžiulio žmonių susidomėjimo ir aktyvumo. Prisijungė ne tik kaimynai, bet ir įvairios bendruomenės, mokyklos ir darželiai: „Sulaukiau klausimų net iš Airijos, Vokietijos, Tenerifės lietuvių, kurie norėjo išversti paraginimą ir pasidalinti juo. Labai apsidžiaugiau: juk kuo daugiau mūsų, tuo smagiau. Net ir dabar, kalbėdama telefonu, stoviu ir džiaugiuosi, kad dar vienas kaimynas pasidabino savo langus“, – džiaugiasi Nijolė.

Aktorė sako, jog visai nesvarbu, kokios tai gėlės – spalvotos ar ne, iš popieriaus ar iš laikraščio, juk svarbu dėmesys, o ir vaikai gali prisijungti prie šios akcijos: „Kartais išgirstu nusiskundimų, kad karantino laikotarpiu nėra kuo užimti vaikų – pažiūrėkit, kokia puiki ir kūrybinga veikla kartu! Ir kaip jiems bus smagu, kai žinos, jog gėles karpo gydytojui, gal kuris pravažiuodamas pakels galvą ir pamatys. O ir patiems gražu – nuo ryto iki vakaro languose gėlės“, – sako Nijolė.

Iveta Leščinskaitė