Išnaudokite tai, ką turite, ir uždirbkite!

Pirmaisiais pensijinio amžiaus metais gali kilti nemažai klausimų, kurie liečia tolimesnį finansų planavimą bei gyvenamą vietą. Tiems, kurie turi bent kiek erdvesnį būstą ir renkasi jame likti, siūlome keletą patarimų, kurie gali padėti papildomai užsidirbti iš savo namų valdos.

Nuoma

Visais laikais buvo ir bus žmonių, kurie ieško išsinuomoti kambarį ar butą. Tai ypatingai aktualu didžiuosiuose miestuose, kur kasmet suvažiuoja gausybė studentų bei kuriasi jaunos šeimos. Turint namą ar keleto kambarių butą neretai užtenka minimaliai patobulinti mažiau naudojamas erdves, labiau pritaikant būsimiems nuomininkams. Tokiu būdu, sukuriant sąlygas įgyti papildomą pajamų šaltinį iš kambarių nuomos. Tai palanku ne tik iš finansinės pusės, bet dar ir todėl, kad turėsite galimybę susipažinti ir pabendrauti su naujais žmonėmis, kas neabejotinai paįvairins kasdienybę, ypatingai jei namuose jau kurį laiką gyvenate vienas. Priklausomai nuo to, svarstote apie ilgalaikę ar trumpalaikę nuomą, dažniausiai būstas turi turėti patogią prieigą prie virtuvės ir vonios kambario, tad tam tikrais atvejais gali reikėti remonto. Gera žinia ta, kad jeigu nenorite į nuomavimo procesą investuoti per daug savo laiko ar energijos, galite visą tai palikti nekilnojamo turto kompanijoms ar brokeriams.

Sandėliavimas

Turite atskirą nenaudojamą pastogę, sandėliuką ar garažą? Sandėliavimo erdvių nuomavimas – vienas paprastesnių būdų gauti papildomų pajamų. Svarbu atsižvelgti į tai, jog patalpos nebūtų rizikingoje teritorijoje užliejimo atžvilgiu bei įsitikinti, jog viduje nesikaupia didžiulė drėgmė.

Sodas ir daržas

darbas senjoramsNemaža dalis senjorų leidžia laiką gamtoje, užsiimdami sodininkyste ir kitais ūkio darbais, tai darydami savo malonumui. Jeigu turite pomėgį puoselėti augalus bei sodinti daržus, kodėl gi neišnaudojus pilno šios veiklos potencialo savo naudai? Auginkite mėgiamas daržoves, uogas, vaisius bei gėles, o perteklių tiesiog parduokite. Visada galite pirma pasiūlyti draugams, kaimynams, jų vaikams ar netgi talpinti skelbimus internete. Pastaraisiais metais ekologiška vietinė produkcija tapo itin populiari ir vertinama. Tad dabar tikrai palankus metas prekiauti savo užaugintomis gėrybėmis.

Pagal „Australian Over 50s Living & Lifestyle Guide“ parengė Paulina DUGIRDAITĖ

Taip pat skaitykite: