Projektas #Priešakinėse linijose baigia darbą

Klaipėdos Jūrininkų ligoninė

Daugiau nei du mėnesius trukęs projektas „Priešakinėse linijose“, kvietęs medicinos darbuotojus tapti karantino dienoraščio metraštininkais ir supažindinęs Lietuvos visuomenę su jų darbo užkulisiais, emocijomis bei tikrais išgyvenimais, baigia darbą ir dėkoja visiems, prisidėjusiems prie šio projekto įgyvendinimo.

Šimtai autentiškų nuotraukų iš Lietuvos ligoninių, kelios dešimtys išskirtinių bei atvirų interviu su medicinos darbuotojais Lietuvoje ir užsienyje, beveik dvi dešimtys išskirtinių reportažų – tokį darbą viso projekto metu atliko daugiau nei 20-ies savanorių kūrybinė komanda.

Bendradarbiaujant su „Jaunųjų gydytojų asociacija“, savanoriai kvietė medicinos darbuotojus dalytis savo autentišku turiniu su visuomene, lankėsi ne vienoje Lietuvos ligoninėje, kur įamžino ten dirbančio ligoninės personalo veiklos, emocijų ir darbo užkulisius nuotraukose, vaizdo siužetuose bei išskirtiniuose straipsniuose.

Šiaulių ligoninė

T. Preikšos nuotr.

„Net neabejoju, kad projektas „Priešakinėse linijose“ suteikė unikalią galimybę visuomenei susipažinti su medicinos darbuotojo kasdienybe, darbo užkulisiais, išgirsti tikras istorijas, išgyvenimus karantino metu. Dėkoju kiekvienam savanoriui, kuris patikėjo šia kilnia idėja ir skyrė laiko rašant išskirtinius straipsnius, fotografuojant, filmuojant ar montuojant išskirtinį turinį iš gydymo įstaigų. Labai tikiuosi, kad užfiksuotos projekto akimirkos bus vertingos ir moksliniams tyrimams ateityje. Džiaugiuosi, kad tiek daug žmonių prisidėjo prie unikalios istorijos įamžinimo“, – teigė projekto idėjos autorė ir kūrybinės agentūros „Ugdanti komunikacija“ įkūrėja Karolina Barišauskienė.

„Projekto pradžioje daug kalbėjome apie tai, kad turime vengti herojiško atspalvio, medikai tokiais savęs nelaiko, jie nepratę matyti tokių epitetų šalia savo vardų, kartais atrodo, kad esame įpratę tikėtis blogiausio, galbūt dėl to taip trūksta medikų, kurie kalbėtų viešai, kurie taptų savotiškais profesijos ambasadoriais. Labai tikiuosi, kad šis projektas atneš pokytį pačių medikų savimonėje ir daugiau mūsų išdrįs tapti tais sveikatos ambasadoriais“, – teigė Jaunųjų gydytojų asociacija prezidentė Kristina Norvainytė.

Projekto „Priešakinės linijose“ komanda dėkoja informaciniams partneriams „Delfi“, „15min“, „Kas vyksta Kaune“, „Kauno diena“, „Klaipėda“, žurnalui senjorams 60+, „Etaplius.lt“, „Būdas.lt“, „Pamarys.eu“ ir kitiems.

Taip pat nuoširdžios padėkos keliauja socialiai atsakingam verslui – prekybos tinklui „IKI“, farmacijos kompanijoms „Aconitum“, „ LitFarma“, „Valentis“, kepyklai „Gudobelė“, „Kvapų namams“, „Formosa Bubble Tea“, už išradingus marškinėlius savanoriams „Špyga taukuota“.

Susipažinti su projektu „Priešakinėse linijose“ galite čia.

Taip pat skaitykite: