Amžius – ne riba atrodyti gerai

T. Pocevičius. Fotografas – Olegas Kuchorenko

Itin kruopštus moterų išvaizdos puoselėjimas jau nieko nebestebina, tačiau vis daugiau dėmesio išvaizdai skiria ir vyrai. Apie vyriškus kirpimus, šukuosenas ir barzdas kalbėjomės su „Memel Barbers“ įkūrėju, vyrų kirpėju ir barzdaskučiu TADU POCEVIČIUMI. Anot pašnekovo, senjorai puikiai supranta, jog amžius – ne riba atrodyti gerai, todėl noriai eksperimentuoja. Kirpėjas ir barzdaskutys senjorams, norintiems sustabdyti plaukų slinkimą ir atrodyti jauniau, pataria mažinti stresą, vartoti vitaminus bei propaguoti sveikesnį gyvenimo būdą.

Ar išties vyrai vis daugiau dėmesio skiria savo išvaizdai?

Tikrai taip! Jie domisi mada, seka tendencijas, konsultuojasi, ar nauja šukuosena tiks prie stiliaus. Apskritai, visa grožio rinka pastaraisiais metais labiau orientuojasi į vyrus, nes tai pakankamai nauja, ilgą laiką buvusi apleista sritis. Patikėkite – toks pasikeitimas be galo džiugina vyrus.

vyrų madaAr dažnai Jūsų salono duris praveria senjorai?

Jie retesni svečiai barzdaskučio kėdėje, tačiau visada stebina jų drąsa. Jie puikiai supranta, jog amžius – ne riba atrodyti gerai, todėl noriai eksperimentuoja. Mus visada džiugina jų istorijos ir pozityvumas!

Kokie populiariausi vyresnio amžiaus vyrų prašymai bei mėgstamiausi kirpimai?

Vyresnio amžiaus vyrai visada turi vieną prašymą: „Atrodyti gražiai!“ Mėgstamiausi kirpimai, be abejonės, klasikiniai, nes juos lengviausia prižiūrėti, tačiau vis daugiau, siekdami atrodyti jauniau, išdrįsta keisti šukuoseną.

Tai kaip atrodyti jauniau?

Jauniau atrodyti galime sveikiau gyvenant. Jaunystę išsaugo pozityvumas, rūpinimasis savimi ir kitais, darymas to, kas atneša laimę. Visada jaučiamės geriau, kai pasitikime savimi, o to galime pasiekti stilinga šukuosena ir apranga.

Ar senjorai ryžtasi eksperimentams?

Tai labai priklauso nuo žmogaus charakterio. Puikiai žinome nemažai eksperimentuojančių senjorų ir visiškai nieko nekeičiančių jaunuolių.

Turbūt klientai neretai ateina su lūkesčiais paslėpti įvairius trūkumus, tokius kaip žilstelėję ar slenkantys plaukai?

Savo saloną įkūrėme prieš 3 metus ir per juos viskas labai pasikeitė. Klientų, kurie norėtų paslėpti trūkumus, vis mažėja. Tai mums reiškia, jog žmonės mažiau išgyvena dėl dalykų, kurie nuo jų mažai priklauso. Dažniau sulaukiame klausimų dėl plaukų persodinimo, o ne dėl žilumo.

Galbūt yra priemonės, kurias rekomenduotumėte senjorams dėl plaukų slinkimo?

Plaukų slinkimą pristabdyti galima mažinant stresą, vartojant vitaminus, propaguojant sveikesnį gyvenimo būdą.

Kaip patartumėte senjorams išsirinkti tinkamiausią šukuoseną? Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Tinkamiausia šukuosena yra ta, kurią galima lengvai susitvarkyti. Ši taisyklė galioja visiems vyrams, nesvarbu, koks jų amžius. Reikia rinktis tai, kas patinka pačiam, o profesionalus kirpėjas norimą šukuoseną pritaikys prie galvos ir veido formos taip, kad viskas atrodytų dar geriau.

Kokios šių metų kirpimų tendencijos? Kas šiuo metu „ant bangos“?

Šių metų tendencijose nebėra vienos, masinės šukuosenos. Dauguma renkasi tai, kas asmeniškai tinka prie stiliaus. Žinoma, skubančiam žmogui svarbu praktiškumas.

Sakoma, kad barzda apie vyrą pasako daugiau nei drabužiai ar šukuosena. Ką turėtų žinoti ir kam nusiteikti šį vyriškumo simbolį auginti nusprendęs vyras?

Pradedant auginti barzdą, reikia nusiteikti tam, jog reikės daug kantrybės ir šiek tiek laiko. Barzdą reikia kas keletą dienų tvarkyti pagal duotus barzdaskučio patarimus. Tiesa, tai labai individualu, nes visos barzdos labai skirtingos. Graži, žvilganti barzda reikalauja priežiūros ir ją formuojančių priemonių.

Kaip prižiūrėti barzdą?

vyrų madosJą prižiūrėti reikia kasdien. Viskas priklauso nuo jos ilgio, nes tai pagrindinis kriterijus, lemiantis priežiūros, formavimo ir priemonių parinkimą.

Kokios dabartinės barzdų madų tendencijos?

Barzdų tendencijos, apskritai, seniai prarado prasmę. Juk visų veido forma, odos būklė ir pati barzda yra skirtinga. Todėl praktiškai neįmanoma pritaikyti visiems vieno, šiandien madingo stiliaus. Vyrai dažnai barzdos pagalba siekia paslėpti tam tikrus esamus ar įsivaizduojamus trūkumus, todėl tai labai individualu.

Kodėl verta bent kartą apsilankyti pas barzdaskutį?

Nes barzdaskutys nėra tik žmogus, kuris jums nukirps ir sutvarkys barzdą. Jis jums nuoširdžiai, neskubėdamas patars, pamokys, kaip tvarkyti plaukus. Jūs tiesiog turite bent vieną kartą gyvenime pajausti skirtumą.

Kokias priemones rekomenduojate naudoti skutantis namuose?

Siekiant išvengti odos dirginimo naudojant skustuvą, reikėtų laikytis pagrindinių skutimosi taisyklių: visada naudoti naują vienkartinį peiliuką (daugkartinio naudojimo skutimosi įrankiuose kaskart būtina keisti peiliuką), pirmą skutimą daryti pagal plauką, ir tik tada, jei oda nesudirgsta, antrą skutimą galite atlikti prieš plauką. Taip pat labai svarbu tinkamai paruošti odą, t. y. atverti poras naudojant karštą vandenį. Tam labai padeda skutimasis iškart po karšto dušo. Būtina naudoti skutimosi priemones: aliejus, muilus, putas ar gelius. Po skutimosi labai svarbu, siekiant užverti poras, veidą nuplauti šaltu vandeniu.

Skutimasis skustuvu yra tradicija, kuri, siekiant geriausio rezultato, reikalauja laiko ir pastangų. Visgi švarios ir sveikos veido odos pojūtis atperka viską.

PASTABA! Po skutimo skustuvu veido odos siūlome neliesti bent 10 min.

Aistė Noreikaitė

Taip pat skaitykite: