60 metų ir man nebegalima?

Ar ši apranga nėra skirta jaunai merginai? Tai klausimas, su kuriuo esame susidūrusios ko gero visos: arba pačios svarstome, ar mes dar galime taip rengtis, arba girdime taip kalbančius aplinkinius. Ir tokiu atveju dažnai yra atsisakoma drabužių, kurie iš tikrųjų tinka moteriai, nepriklausomai nuo jos amžiaus. Šioje situacijoje svarbiausia pasirinkti tai, kas tinka jūsų figūrai. Kiekviena moteris turi teisę dėvėti tai, kas jai patinka ir tinka, nekreipiant dėmesio į nusistovėjusius stereotipus.

Džinsai. Vienas dažniausiai vyresniame amžiuje atsisakomų drabužių – džinsai. Jie siejami su paauglišku įvaizdžiu, kuris, bėgant metams, atrodo nebetinkamas. Tačiau džinsai tinka visiems, nepriklausomai nuo amžiaus ar figūros. Šviesesni, tamsesni, siaurėjantys, plėšyti, platėjantys – rinkitės sau labiausiai tinkantį variantą. Tai patogus, neįpareigojantis drabužis, kuris tikrai neturi amžiaus cenzo.

Aukštakulniai. Taip, jie. Tačiau, nereiškia, kad dabar turi bėgti ir nusipirkti tokius, kuriais siektum padanges. Yra begalė variantų, kurie yra patogūs, atrodo puikiai ir tinka bet kokio amžiaus moteriai. Platformos, aukštakulniai storu kulnu, basutės kvadratiniu kulnu, aukštakulniai siauru kulnu – telieka išsirinkti! Apsiauni aukštakulnius ir užkariauji pasaulį, nesvarbu, ar tau 20, 35 ar 60!

Ryškumas. Tai nebūtinai yra tik apie spalvas. Tai ir apie tave pačią. Tai – noras išsiskirti, noras būti matomai, jaustis ypatingai. Įprasta manyti, kad sulaukus tam tikro amžiaus turi rengtis oficialiau, santūriau. Laužyk taisykles! Išsiskirk minioje! Nebijok atrodyti taip, kaip nori tu. Ryški šukuosena, spalvota suknelė, o gal oficialus kostiumėlis, suteikiantis elegancijos ir pasitikėjimo savimi? Eksperimentuok!

Bėgant metams leidžiame visuomenės sukurtiems moteriškiems stereotipams nulemti, kaip mes atrodome, ką apsirengti galime, o ko jau ne. Nesileisk varžoma! Įsigyk mados žurnalų, ieškok įkvėpimo internete ir atskleisk save. „Drabužiai yra saviraiškos forma – aprangoje kurią vilki, yra užuominų apie tai, kas esi tu“, – sako amerikiečių dizaineris Marc Jacobs.