PASLAPTINGĄ uždangą praskleidus…

Garsus amerikiečių aktorius, režisierius, muzikantas ir rašytojas Woody Allenas viename straipsnyje yra rašęs, kad jam visą gyvenimą knietėjo du klausimai: ar Marse egzistuoja gyvybė ir ar po 60-ies seksas dar aktualus?

seksas vyresniame amžiuje 

Ieškome atsakymų

„Į pirmąjį klausimą mokslininkai taip ir neatsakė iki šiol, o į antrąjį aš pats sau atsakiau – taip, seksas ir senatvėje aktualus“, – teigė garsus menininkas. O jeigu tai tiesa, ar dažnai vyresnio amžiaus žmonės praveria intymių prekių parduotuvių duris?

Dvi vyresnio amžiaus sutuoktinių poros mielai sutiko kartu su „60 plius“ užsukti į „Aistros“ parduotuvę. Be mūsų joje dar žvalgėsi jauna moteris, trumpam užėjęs vidutinio amžiaus vyras gana greitai nusipirko reikiamą prekę, o aš, kol mano draugija dairėsi po lentynas, pasinaudojusi pertraukėle pakalbinau pardavėją. Rūpėjo sužinoti, kaip dažnai vyresnio amžiaus žmonės čia užsuka, kokių prekių ieško, kas dažniau perka – vyrai ar moterys.

Pasak pardavėjos, jeigu jaunimas kartais perka vien norėdami paišdykauti ar palinksminti savo partnerius intymiomis dovanėlėmis, tai šešiasdešimties ir vyresni ateina spręsti savo sumažėjusios potencijos problemų. „Dažniau pas mus lankosi ir perka vyrai“, – sakė ji ir patikino, jog neretai vyrai perka ir savo moterims reikalingų dalykų, nes šios pačios vis dar nedrįsta čia užsukti. „Turime ir nuolatinių porų, kurios kartkartėmis ateina ir perka jau išbandytus sekso reikmenis. Apskritai, pirkėjai dabar jau mažiau varžosi, sutrikę nesidairo į duris, ar kas nepamatys čia jų užėjus“, – sakė specialistė.

seksas vyresniame amžiuje

Maži dalykėliai

Mano draugija aktyviai žvalgėsi po vitrinas, kažką šnibždėjosi, juokavo. Pasinaudoję proga, kad daugiau pirkėjų nėra, toliau klausimais apibėrėme salono šeimininkę. Pasirodo, vyresnio amžiaus žmonėms tikrai rūpi daugybė mažų dalykėlių, vienaip ar kitaip praverčiančių intymaus gyvenimo momentais. Tai įvairūs lubrikantai, kremai, afrodiziakai, poros vibratoriai, kai kurios kasdienybę paįvairinančios priemonės – erotiniai žaisliukai. Drauge su mumis į parduotuvę užsukusi gydytoja ponia Audronė teiravosi, ar visos priemonės vyresniesiems yra saugios. „Tikrai viską paaiškiname, jei matome, kad pirkėjas naujokas, duodame spausdintas instrukcijas”, – tikino pardavėja. „Ir visuomet įspėjame, kad nepersistengtų naudodami vieną ar kitą priemonę.“, patikino pardavėja. O štai ponia Rasa niekaip negalėjo atitraukti žvilgsnio nuo intymių drabužių vitrinos: „Sakyčiau, yra visai padorių, šiek tiek pridengiančių metų sugadintas formas apdarų“, – šypsojosi ji ir patikino, kad būtų visai neblogai rasti tokią dovanėlę po Kalėdų eglute.

Aktyvesnės, kaip pastebėjau, mūsų draugijoje buvo moterys. Jos drąsiau klausinėjo, tarpusavyje dalijosi pastebėjimais. Vyrai žvalgėsi santūriau, bet nesutrikę, nenukreipdami žvilgsnio į šoną. Gal todėl, kad buvo su savo patikimomis gyvenimo draugėmis. Kai ką nusipirkę atsisveikinome iki kito karto, o paskui prisėdome kavinukėje aptarti savo išvykos.

Kalbėkime atvirai

Štai tuomet mūsų būrelyje žodžio kišenėje neieškantis kino kritikas Gediminas ir prisiminė jau cituotus Woody Alleno žodžius apie seksą po 60-ies, o gydytoja p. Audronė pasakė savo nuomonę, kad jeigu įvairūs kremai, lubrikantai jau turėtų būti įprastos priemonės vyresnėms poroms, tai dėl kai kurių mechaninių žaislų, anot jos, reikėtų stipriai pagalvoti. O apskritai, pirmiausia dėl savo sveikatos, vertėtų nesivaržant pasitarti su gydytojais specialistais. Prieš atsisveikindama su draugija prisiminiau televizijos laidoje „Editos šou“ matytą interviu su garsiais šokėjais Jūrate ir Česlovu Norvaišomis. Pokalbis vyko gana atvirai, taigi laidai besibaigiant vedėjai įsidrąsinę paklausė ir apie poros intymų gyvenimą. „O, viskas tvarkoje, mes dažnai su žmona užsukame į sekso prekių parduotuvę, pasiteiraujame, kas naujo“, – rimtu veidu išpyškino ponas Česlovas. Jūratė Norvaišienė rimtai pažvelgė į vyrą, o po minutės visi prapliupo juoktis supratę šio subtilaus humoro užtaisą. Tikrai, bent jau žinoti, kas šioje sferoje nauja, neprošal, nors gyvenimo išmintis ir toliau mums patvirtins, kad jokios dirbtinės priemonės neatstato poros švelnių santykių, pagarbos, jautraus ir meilaus žodžio vienas kitam. Iki kitų susitikimų skyrelyje N-60. Laukiame jūsų laiškų ir klausimų.