Stilingi nepriklausomai nuo amžiaus

Galbūt santūrumas, o gal mentalitetas lemia, kad vyresniojo amžiaus žmonės Lietuvoje linkę nebekreipti dėmesio į tai, kaip jie atrodo. Jie susigyvena su mintimi: „Dabar jau nebesvarbu, kaip aš atrodau, svarbu, kaip aš jaučiuosi“. Tačiau ar tikrai nebekreipdami dėmesio į išvaizdą mes padarome sau paslaugą?

Atrodytų, svarstymams, ką šiandien apsivilkus, kokius aksesuarus pasirinkus ar kaip pasidažius sugaištama labai daug laiko. Todėl šių klausimų ignoravimas panašus į išeitį. Tačiau kyla klausimas: ar mūsų išvaizda neturi įtakos tam, kaip jaučiamės, ir atvirkščiai? Juk ryškus paltas gali praskaidrinti ir niūriausią dieną, o tinkama suknelė – paversti vakaro žvaigžde. Tokiu būdu savo nuotaika, žavesiu nenusileisite net ir trisdešimtmetėms.

Įrodymui pateikiame keletą moterų pavyzdžių. Jie puikiai patvirtina, jog stilius su amžiumi neturi nieko bendro:

Meryl Streep – elegantiška dama. Jau nuo „Ir velnias dėvi „Prada“ laikų ji – tikra stiliaus ikona. Tvirta, ryžtinga ir pasitikinti savimi – tokia yra 67-erių metų aktorė. Elegantiška ir be kruopelės vulgarumo. Galbūt ji neseka naujausių tendencijų, tačiau turi savitą stiliaus pojūtį: nieko įmantraus, tačiau tvarkinga. Aktorės garderobą sudaro ne aukščiau kelių siekiančios suknelės trijų ketvirčių rankovėmis, oficialūs kostiumėliai. Jos stiliuje vyrauja tamsesnės spalvos, saikingas papuošalų pasirinkimas ir kuklus makiažo kiekis. Meryl Streep puikiai žino, kas tinka jos figūrai ir vilki tai, kas pabrėžia kūno privalumus, o ne trūkumus.

Diane Keaton – pažįstanti save. Jai 71-eri ir ji visada atrodo žavingai. Oficialūs kostiumėliai su kelnėmis – šios aktorės vizitinė kortelė. Ji nėra linkusi daug eksperimentuoti, rinktis skirtingo stiliaus drabužius. Diane Keaton mėgsta klasiką: kelnės, švarkai, pūsti sijonai iki pusės blauzdų, skrybėlės, balti marškiniai ir ramios spalvos. Per aprangą ji puikiai atskleidžia, kaip gerai save pažįsta. Vienas mėgstamiausių aktorės aksesuarų yra platus, liemenį apjuosiantis diržas. Tokiu būdu ji savo figūrai suteikia moteriškumo simbolio – smėlio laikrodžio – formą.

Carmen Dell’Orefice – išskirtinė moteris. Šiai moteriai 85-eri metai ir ji puikiai įkūnija posakį, jog amžius – tik skaičius. Carmen Dell’Orefice yra ypač moteriška, seksuali ir paslaptinga. Daugybė moterų pamiršta, jog seksualumą apribojantis amžiaus limitas neegzistuoja. Carmen atrodo be galo pasitikinti savimi, žinanti, kas ji tokia. Būtent tai ir įkvepia. Nepriklausomai nuo amžiaus, ji vis tiek atrodo galinti užvaldyti pasaulį. Carmen Dell’Orefice yra seniausias dirbantis modelis. Moteris teigia, kad per visą karjerą nesifotografavo tokiam skaičiui žurnalų viršelių, kaip per paskutiniuosius 15 metų. Tai reiškia, kad pats karjeros bumas prasidėjo 70-ties! Kostiumėliai, elegantiškos, figūros linkius pabrėžiančios suknelės, pirštinaitės ir perlų karoliai – tai gracingoji ir įsimintinoji Carmen, kuri visada atrodo kaip nužengusi nuo žurnalo viršelio.

Be abejonės, visuomet galima sužaisti taip mėgstama žinomumo ir turtų korta: šios moterys turi kalnus pinigų, tad joms lengva puikiai atrodyti. Tačiau stiliaus pojūtį suteikia ne pinigai. Svarbiausia – domėtis, pažinoti savo kūną, suprasti, kokios spalvos tinka ir kokių reikėtų vengti, kokie siluetai paryškina privalumus, o ne trūkumus. Daugiau patyrinėjusi save, nustebsite, kaip puikiai jūs iš tiesų galite atrodyti. Juk amžius – tai tik skaičius!