Oksana Pikul-Jasaitienė: svarbiausia – prižiūrėta oda

Oksana Pikul

Jauna, graži ir garsi Oksana Pikul-Jasaitienė net augindama mažylį randa laiko savo mylimai veiklai – makiažui. Jos gebėjimais pasitiki paprastos moterys, studentės, TV ekranų žvaigždės ir paprastos namų šeimininkės. Kaip mūsų skaitytojams garsi dainininkė, vizažistė atskleidžia: jos tiksliu teptuku pasitiki ir brandaus amžiaus damos. Jų tarpe – ir 80-mečius atšventusios močiutės.

Žurnalo „60+“ skaitytojams Oksana Pikul-Jasaitienė atskleidė, kad makiažas jai niekada nebuvo svetimas. Galiausiai laimingai susiklosčiusių aplinkybių dėka, tai atvėrė kelius į profesinį kelią.

„Vizažas mano gyvenime atsirado kiek netikėtai. Nors polinkį ir silpnybę kosmetikai turėjau jau seniai, tačiau tuo rimčiau neužsiėmiau. Baigus mokyklą buvo madinga studijuoti teisę, visi ten stengėsi pakliūti. Aš taip pat nukeliavau ta linkme. Bet man tai visiškai nepatiko, iškart supratau, kad tai ne mano kelias ir nutraukiau studijas. Štai tada, kad neprarasčiau metų veltui ir kol rasiu patinkančią studijų vietą, nutariau mokytis kosmetologijos. Ten pat buvo mokoma ir vizažo. Viena mokytoja mane labai įtraukė į tą sritį, kuri taip ir liko mano gyvenime jau bene 12 pastarųjų metų“, – apie karjeros vingius pasakojo O. Pikul-Jasaitienė.

Su malonumu apie profesinį kelią kalbanti jauna mama tikina, kad tai – labai mėgiamas kasdienis darbas. Kasdien naujos ir įvairios klientės, pokalbiai, seminarai bei mokymai, kurie teikia malonumą.

„Dabar jau galiu pasakyti, kad šis darbas iš hobio peraugo į gyvenimo būdą. Kartais net pamąstau apie tai, jog sapnuose irgi dažau moteris. Akivaizdu, kad tai – didelė mano gyvenimo dalis“, – skaitytojams sakė pašnekovė.

Svarbią dieną padailintos klientės savo dėkingumą po šventės išreiškia vizažistei parašydamos žinutes ar laiškus. Hobį darbu pavertusi moteris tikina, jog nuostabiausia padėka yra supratimas, kad pavyko ne tik papuošti, bet suteikti vidinės motyvacijos savo klientėms. Tai suteikia akstiną ir toliau tobulinti savo įgūdžius.

O. Pikul-Jasaitienė pabrėžia – svarbi ne tik makiažo priemonių kokybė, bet ir odos priežiūra. Būtent prižiūrėta oda yra pats svarbiausias dalykas prieš dengiant ją dažais.

„Makiažą darant viskas yra svarbu, neužtenka vien tik geros, brangios, tobulos bazės. Ji neguls gražiai ant neprižiūrėtos veido odos, kad ir kokia brangi bus. Visuose savo seminaruose tai pabrėžiu, nes vis dar sutinku moterų, kurios odos priežiūrą baigia tik rytiniu ir vakariniu prausimusi. Ir skaitytojoms noriu priminti – bent kartą per savaitę odą reikia šveisti“, – įvardijo vizažistė.

Save ir kitas moteris dekoratyvia kosmetika puošianti Oksana įvardija, jog kremo naudojimas mūsų kraštuose tiesiog būtina odos priežiūros dalis. Reta moteris savimi pasitiki tiek, kad nenaudoja jokio kremo. Vizažistės teigimu, taip elgtis gerokai per drąsu, kai tenka odai iškęsti šildymo sezoną, šaltą ir žvarbų vėją bei kitas ekstremalias sąlygas.

„Internete gausu įvairių patarimų ir taisyklių, kaip save prižiūrėti, kaip išsirinkti teisingas priemones. Tačiau veido odos priežiūra tikrai svarbu. Veide viskas atsispindi – ir miego trūkumas, ir ligos, ir kremo nebuvimas. Todėl norėdamos atrodyti dailiai, turime save prižiūrėti ir palepinti“, – tikino O. Pikul-Jasaitienė.

Kaip dažnai moterys prieš veidrodį perlenkia lazdą ir gerokai padaugina dažų? Pripažinkime, kartais taip tikrai nutinka. Gal net skaitydamos šias eilutes pačios prisimenate, kai nepajutote tos ribos, kuomet jau gana? Šio numerio pašnekovės nuomone, tokie dalykai dažniau nutinka jaunoms ir nepatyrusioms merginoms, nei brandaus amžiaus moterims.

„Tokia moteris dažniausiai jaučia save, ją supantį pasaulį, aplinką. Jaunos merginos dažniau klysta. Tačiau ne visi gimsta mokėdami. Todėl šaunu, kad internete gausu mokymų, taip visada galima užsukt į makiažo sau pamokėles. Greičiausiai tai ir lemia, kad vis rečiau tenka sutikti neteisingai, pernelyg ryškiai pasidažiusių moterų. Nors kartais ryškus lūpdažis nėra blogai – jis gali charakterio spalvą perkelti ant lūpų. Ryškumas gali reikšti, kad moteris turi įdomų charakterį, o tai, kaip taisyklė, traukia.

Oksana Pikul JasaitienėMano klientės yra įvairios. Ir žvaigždės iš televizijos ekranų, ir studentės, ir brandesnės moterys. Ruošiantis vestuvių šventei, vis dažniau būna, kad ir mamos pasiprašo padažomos. Beje, vestuvėms mamos ruošiasi kone labiau nei jaunosios – jos labai stengiasi, puošiasi, džiaugiasi savo vaikų laime. Kai kurie meistrai prisibijo dažyti vyresnes moteris, nes čia galioja tikrai griežtesnės taisyklės. Suklydus galima ne atimti 10 metų, o netgi pridėti. Šiame darbe svarbiausia ne išryškinti raukšleles, o jas paslėpti, skrupulingai užmaskuoti paakių zoną. Nepatartina daryti ryškų makiažą, tačiau kai kurios moterys pačios nori jo šiek tiek daugiau. Aš pati niekada vyresnių klienčių neklausiu, kokį tušą nori naudoti – juk jos bažnyčioje norės ašarą nubraukti, tad būtinas vandeniui atsparus“, – pagrindinius akcentus įvardijo Oksana Pikul-Jasaitienė.

Visai neseniai Oksanos Pikul-Jasaitienės dvi močiutės minėjo garbingus jubiliejus. Glaudų ryšį su artimaisiais palaikanti moteris skubėjo šventei pagražinti abi šeimos nares.

„Viskas vyko labai greitai, skubėjau. Taip jau gavosi, kad savo Lietuvoje gyvenančią močiutę puošiau pirmą kartą. Skubėjau, lėkiau tiesiog bėgte, pasodinau močiutę į kėdę – juk toks jubiliejus. Mes jai paruošėme visą šventę ir tai buvo staigmena. Todėl buvo labai smagu ir malonu ją padažyti. Ji puikiai jautėsi. Jos besišypsančios nuotraukos byloja pačios už save. Po kurio laiko mano močiutė, gyvenanti Ukrainoje, taip pat šventė savo 80-metį. Ir ją šventei pati papuošiau“, – kalbėjo dekoratyvinę kosmetiką pamėgusi jauna moteris.

Oksana Pikul

Besibaigiant pašnekesiui O. Pikul-Jasaitienė atskleidė anksčiau maniusi, jog senjorės su amžiumi naudoja vis mažiau kosmetikos. Tačiau jos pačios močiutė moterį nustebino, mat savo kosmetinėje turi skaistalus bei lūpų dažus.

„Kiekviena moteris turi norėti gražintis. Dėl savęs, kad pasižiūrėtų į veidrodį ir nusišypsotų pati sau. Svarbu kartą per savaitę šveisti odą, naudoti kremą. Raginu visas moteris tai daryti. Na, o toliau jau kiekvienos asmeninis reikalas. Ryškios lūpos brandaus amžiaus moteris puošia. Taip, tai drąsu, bet labai žavu. Be to, nuotraukose moterys turi būti ryškesnės – gyvenime yra viena, o nuotraukose kita. Tad skaistalai ir ryškesnis lūpdažis turi būti moters kosmetinėje. Ir jos neprivalo būti brangios. Net mano močiutė sako, kad nereikia bijoti skaistalo, nes tai – gyvybė. Noriu paskatinti moteris nebijoti, jei yra šventė – sėskite į meistro kėdę. Vėliau nuotraukos tikrai džiugins akį“, – atsisveikindama užtikrino Oksana Pikul-Jasaitienė.

Morta MIKUTYTĖ

O. Pikul-Jasaitienės asmeninio albumo nuotraukos

Taip pat skaitykite: