,

Paskelbti konkurso „Metų senjoro rinkimai 2020“ nugalėtojai

Spalį minint Senjorų mėnesį, nemokamas žurnalas aktyviems senjorams „60+“ veiklius ir inovatyvius senjorus pirmą kartą Lietuvoje kvietė dalyvauti rinkimuose Metų senjoro rinkimai 2020.

„Metų senjoro rinkimai 2020“ nugalėtoja O.Sakalauskienė. Asmeninio albumo nuotr.

Juose dalyvavo daugiau nei pusšimtis senjorų, į finalą pateko devyni, iš kurių visuomenei gerai pažįstami komisijos nariai – Vytenis Pauliukaitis, Joana Bartaškienė bei Nijolė Narmontaitė – išrinko keturis nugalėtojus.

„Metų veikliausias“ Gediminas Žemaitis. A.Aleksandravičiaus nuotr.

Nugalėtoja – Metų senjore 2020 – tapo Marijampolės Trečiojo amžiaus universiteto vadovė Ona Sakalauskienė. Meilės gyvenimui, geros nuotaikos bei aktyvumo nestokojanti senjorė, sužinojusi, jog tapo nugalėtoja, sakė esanti sujaudinta ir neslėpė džiaugsmo ašarų: „Taip ir nepripratau per gyvenimą prie apdovanojimų, nominacijų. Noriu padėkoti visiems, savo šeimai, draugams, buvusiems mokiniams, studentams, dekanams, dėstytojams, kolektyvų vadovams ir visiems, visiems, kas mane žino, bendrauja…

O.Sakalauskienė sako, kad jos darbo įvertinimas tai Marijampolės Trečiojo amžiaus universiteto veiklos įvertinimas: Esu laiminga, kad galiu laime dalintis su žmonėmis, kurie supa mane. Kokie šiandien būtų laimingi mano tėveliai, kurie nuo mažens mane, vienturtę, mokė meilės gyvenimui ir žmonėms. 15 metų savanoriško darbo su senjorais didelis laiko tarpas sąžiningo, atsakingo, kruopštaus darbo. Studentų senjorų skaičius TAU buvo skaičiuojamas šimtais. Metų daugėja, tačiau optimizmas ir meilė žmonėms ir gyvenimui neblėsta. Tam tikslui pakeičiau metų skaičiavimą man 18…iki 100. Pilnametystė. Galiu visu pajėgumu dirbt, mylėt, klestėt.

„Metų inovatyviausia“ Birutė Petraitienė. Asmeninio albumo nuotr.

Kauno senjorų tarybos pirmininkui Gediminui Žemaičiui atiteko „Metų veikliausio“ senjoro titulas, o klaipėdietė Birutė Petraitienė, padedanti ugdyti vyresnių žmonių kompetencijas, apdovanota „Metų inovatyviausios“ vardu. „Metų sveikuole“ išrinkta 73-ejų Sabina Uptienė – tikra sporto entuziastė, o amžius moteriai nėra kliūtis netgi padaryti špagatą!

Specialus žurnalo „60+“ prizas atiteko senjorei Aldonai Katilienei, didžiąją savo gyvenimo dalį atidavusiai savanorystei.

Senjorai – pavyzdys jaunimui

„Metų sveikuolė“ Sabina Uptienė. Asmeninio albumo nuotr.

Idėjos autorė, žurnalo „60+“ redaktorė Laura Balčiūtė teigia, kad šie rinkimai dar kartą padėjo įrodyti, jog gyvenimas po šešiasdešimties tikrai nesibaigia: „Veiklūs, sveiki ir inovatyvūs senjorai yra ne tik puikus pavyzdys bendraamžiams, tačiau savo energija, požiūriu ir gyvenimo džiaugsmu gali įkvėpti ir jaunus žmones gyventi aktyviau, nenustoti tobulėti. Kol mes dirbame prie kompiuterio, jie daro špagatus, keliauja, lanko kultūrinius renginius ir džiaugiasi gyvenimo rudeniu. Argi ne puikus laikotarpis?“

Senjorų laukia puikūs prizai

Specialus žurnalo „60+“ prizas atiteko Aldonai Katilienei. Asmeninio albumo nuotr.

L.Balčiūtė džiaugiasi, jog senjorai buvo gausiai apdovanoti dėmesiu ir palaikymu, o kartu jų lauks ir rėmėjų bei partnerių prizai: „Noriu padėkoti visiems dalyvavusiems senjorams, generaliniam rėmėjui „Mollers“ ir kitiems už įsteigtus prizus bei pasidžiaugti, kad nugalėtojo laukia ypatingas apdovanojimas – išskirtinė fotosesija nemokamo žurnalo „60+“ viršeliui su profesionalia portretų fotografe Kristina Sabaliauskaite“.

Metų senjoro rinkimai 2020“ yra nemokamo žurnalo aktyviems senjorams „60+“ iniciatyva, kuria siekiama atkreipti visuomenės dėmesį ir įvertinti tarp mūsų gyvenančius veiklius, inovatyvius bei sveika gyvensena besirūpinančius senjorus.

Taip pat skaitykite: