Naudingi patarimai

kiaušiniai
  • Miltuose neatsiras kandžių, jei į juos įkišite kelis lapelius lauro lapų.
  • Kandis iš virtuvės lentynų išnaikinsite karšta feno srove.
  • Jei norite įmantriau papuošti iškeptus naminius pyragus, cukraus pudrą ant jų barstykite per ažūriniais raštais nertą servetėlę.
  • Šviežias avietes, gervuoges, skirtas tortui puošti, užšaldykite atskirais vienetais lėkštėje, palikdami tarp jų tarpelius. Vėliau sušaldytas uogas lengvai subersite į plastikinį maišelį ar dėžutę. Tokiu būdu jos nesušoks į didelį vientisą gabalą.
  • Vanduo, likęs po kiaušinių virimo, yra puiki trąša augalams.
  • Jei norite žinoti, ar šparagai (smidrai) yra švieži, patrinkite juos vieną į kitą. Jei girdėsite „cypimą“ – jie švieži.
  • Baklažanai dėl gausaus vandens kiekio juose ilgiau liks švieži, jei laikysite juos vėsiame rūsyje, o ne šaldytuve.
  • Jei šaldytuve nuolat tvyro blogas kvapas, įdėkite į jį tualetinio popieriaus rulonėlį ir keiskite jį kas 2–3 savaites.
  • Kad pjaustant svogūno galvą neašarotų akys, jį perpjautą nuplaukite vandeniu.
  • Svogūno galvą pjaustykite aštriu peiliu, o ne tarkuokite, nes jis gali tapti kartus.

Patarimus pagal vokišką TV laidą „Kas gali tai žinoti?“ parengė Dalia PADALEVIČIENĖ

Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Išreikškite savo nuomonę ir taip padėkite mums tobulėti!
Patiko
Nepatiko