Naudingi patarimai

  • Miltuose neatsiras kandžių, jei į juos įkišite kelis lapelius lauro lapų.
  • Kandis iš virtuvės lentynų išnaikinsite karšta feno srove.
  • Jei norite įmantriau papuošti iškeptus naminius pyragus, cukraus pudrą ant jų barstykite per ažūriniais raštais nertą servetėlę.
  • Šviežias avietes, gervuoges, skirtas tortui puošti, užšaldykite atskirais vienetais lėkštėje, palikdami tarp jų tarpelius. Vėliau sušaldytas uogas lengvai subersite į plastikinį maišelį ar dėžutę. Tokiu būdu jos nesušoks į didelį vientisą gabalą.
  • Vanduo, likęs po kiaušinių virimo, yra puiki trąša augalams.
  • Jei norite žinoti, ar šparagai (smidrai) yra švieži, patrinkite juos vieną į kitą. Jei girdėsite „cypimą“ – jie švieži.
  • Baklažanai dėl gausaus vandens kiekio juose ilgiau liks švieži, jei laikysite juos vėsiame rūsyje, o ne šaldytuve.
  • Jei šaldytuve nuolat tvyro blogas kvapas, įdėkite į jį tualetinio popieriaus rulonėlį ir keiskite jį kas 2–3 savaites.
  • Kad pjaustant svogūno galvą neašarotų akys, jį perpjautą nuplaukite vandeniu.
  • Svogūno galvą pjaustykite aštriu peiliu, o ne tarkuokite, nes jis gali tapti kartus.

Patarimus pagal vokišką TV laidą „Kas gali tai žinoti?“ parengė Dalia PADALEVIČIENĖ