K. Dineikos Sveikatingumo parkas

2015 m. gegužės 29 d. reikšminga data Druskininkų kurortui – parkas, skaičiuojantis jau 90 metus, atidarytas visuomenei po rekonstrukcijos.

Parkas vilioja savo istorija ir tradicijomis gydyti oru, vandeniu ir saule. Lankytojai turi galimybę išbandyti atgaivintas unikaliąsias senąsias procedūras: pasivaikščiojimą dozuotais vaikščiojimo takais, maudymąsi kaskadinėse maudyklėse ir pirtyje, mėgavimąsi jonoterapija, kai teigiamų ir neigiamų jonų santykis siekia – 0, 63, pėdų masažą akupresūros baseine. Šeimos su vaikais gali aktyviai leisti laisvalaikį važinėdami atnaujintais takais, žaisdami vaikų žaidimo aikštelėje, sportuodami gimnastikos ir sporto aikštelėse bei mechaninių treniruoklių take. Ramesnį poilsį besirenkantys asmenys gali mėgautis saule ir ramybe meditacijos bei jogos terasose, klausydami raminančio Ratnyčėlės upelio vandens čiurlenimo, arba jaukiai įsikūrę pergolėse kvėpuoti nuostabiais rožyno, chromoterapijos gėlyno ar kadagyno skleidžiamais atpalaiduojančiais, gydomaisiais kvapais. Parkas pritaikytas visų amžiaus grupių ir įvairių poreikių asmenims, jo lankymas yra nemokamas, išskyrus papildomas paslaugas aerojonoterapiniame paviljone, kaskadinių maudyklių ir pirties komplekse.

PASLAUGOS (sezono metu):

  • saulės vonios su gultais terasoje, aerojonoterapinis paviljonas ir vaistažolių arbata – 1 €*,
  • saulės vonios su gultais terasoje, aerojonoterapinis paviljonas, vaistažolių arbata ir kaskadinės maudyklės – 2 €*.
  • Kaskadinių maudyklių ir pirties kompleksas kartu su aeorojonoterapinėmis procedūromis ir saulės voniomis terasoje – 5 €*. Iki 7 metų nemokamai.

*Kainos gali kisti.

K. Dineikos sveikatingumo parko klubo “Sportas visiems” vadovė, trenerė Laimutė Butkevičienė kviečia mankštintis ir grūdintis pagal K. Dineikos metodiką.

Viena iš labiausiai lankytojų mėgstamų organizuojamų veiklų tapo grūdinimasis “miško voniose”- pėsčiųjų žygiai, per kuriuos susipažįstama su gražiausiomis Druskininkų krašto apylinkėmis.

Pakeliui “miško vonias” paįvairinti grūdinimosi maudynėmis šaltame, upės ar ežero vandenyje arba psichofizine treniruote.

Grūdinant kūną gerėja kraujotaka, audinių aprūpinimas deguonimi, didėja atsparumas stresui. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad grūdinimasis yra gera ankstyvo senėjimo prevencija, efektyvina mąstymą, gerina atmintį. Šalto vandens terapiją savo metodikoje propogavo ir K. Dineika.

Grūdinantis labai svarbu sistemiškumo ir laipsniškumo principai.

Ištisus metus bet kokiu oru kiekvienos dienos rytą, 8 val. o antradieniais vakare 17.30 val.

Susidomėjusieji sveikatingumo “Sportas visiems” grūdinimosi programa, gali susisiekti Facebook paskyroje www.facebook.com/laimutebutkeviciene, kviečiami registruotis el. p. spaoperatore@gmail.com arba skambinti tel. 8 687 90114.

Nuo balandžio iki spalio mėn. bendradarbiaujant su Druskininkų gydykla ir Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centru “AQUA” pirmadieniais, trečiadieniais, sekmadieniais 19:00 val. organizuojamos specialios mankštos su pirtimi ir kaskadinėmis maudynėmis.

K. Dineikos sveikatingumo parko kaskadinių maudyklių, pirties ir aerojonoterapinis paviljonas šį sezoną pasitiks pasipildęs naujove – nauja pirtimi. Naujoji sauna, turinti net pusę toną sveriančių akmenų krosnį, du didžiulius panoraminius langus, pro kuriuos atsiveria Ratnyčėlės upės panorama ir K. Dineikos parko vaizdai. Vienu metu pirties karščiu ir nuostabiais vaizdais galės gėrėtis iki 18 asmenų.

 

Taip pat skaitykite: