Kaip puoštis per šventes?

ŠUKUOSENA

Jei ieškote įkvėpimo, kaip rengtis ar šukuotis, pasižvalgykite į praėjusį amžių. Jokia paslaptis, kad mados ratas sukasi vis iš naujo, taigi šįmet atgimusios 90-ųjų tendencijos diktuoja ir kaip kirpti bei dažyti plaukus.

Madingiausios ir drąsiausios 2019-2020 moterys puošiasi ryškiomis spalvomis – raudona, mėlyna, šalta platinine bei vario ruda. Galvos aksesuarai – perlais nusagstyti segtukai, blizgios segės, kaspinėliai ir gėlės. Natūralumo gerbėjoms taip pat nereikėtų nusivilti, „ant bangos“ ir natūralių spalvų deriniai, jau pamėgtas plaukų dažymas ombre ir balayage stiliumi, natūralių plaukų paryškinimai. Šukuosenos paprastos, sukurtos be pastangų, garbanos – tarsi suveltos vėjo, neįpareigojančios. Taip pat madingi sunkūs, asimetriški kirpčiukai, kurie turi būti praskirti ties viduriu arba nubraukti į šoną, bei, žinoma, bob stiliaus kirpimas, tačiau šįmet jis taip pat turėtų būti netvarkingas.

horoskopasKokios tendencijos vyrauja senjorų šukuosenose? Plaukų stilistė Evelina Varatinskė sako, kad senjorų šukuosenų tendencijos nesiskiria nuo pasaulinių madų.

„Nors dabar vyrauja 9 dešimtmečio stiliaus kirpimai ir šukavimai, tačiau vyresnio amžiaus žmonėms siūlyčiau rinktis labiau individualiai, įvertinant, ką labiausiai norėtų pabrėžti ir ką norėtų paslėpti. Visgi pasaulinės tendencijos supaprastinamos ir labiau pritaikomos konkrečiam žmogui, kad būtų patogu kasdienybėje“, – kalbėjo plaukų meistrė.

O kaipgi ryškių plaukų mados, ar žili plaukai gali būti madingi, ar visgi reikėtų juos slėpti po madingų dažų sluoksniu?

Plaukų stilistė E. Varatinskė sako, kad žili plaukai visada buvo madingi, tik reikia juos mokėti prižiūrėti ir šukuoti: „Jei jau nusprendėte turėti žilus plaukus ir jums buvo atliktas kirpimas, tai žinokite, kad viskas tuo dar nesibaigė. Norint atrodyti stilingai ir tvarkingai, turite daug dėmesio skirti kasdieniam plaukų formavimui. Tam tiks viskas – šaknims skirtos priemonės, plaukų suktukai, karšti įrankiai, džiovintuvas. Kadangi žilas plaukas yra netekęs pigmento, jis dažnai būna nepaklusnus ir sunkiai sutvarkomas, todėl tikrai nereikia bijoti naudoti formavimo priemones.“

Kalbėdama apie senyvo amžiaus žmones, E. Varatinskė pastebi, kad išties nedidelė dalis gali sau leisti lankytis kirpykloje. Visgi pašnekovė primygtinai ragina dėl dažymo konsultuotis su specialistais: „Net jei ketinate plaukus dažyti namie, manau, kad konsultacija būtina. Ypač jei žilų plaukų kiekis didelis. Jei moteris nori ilgalaikio efekto, jai prireiks dažymo su amoniako turinčiais dažais, nes jis patenka į gilesnius plauko sluoksnius ir ten pasilieka. Jei žmogus nenori dažyti plaukų, bet norėtų juos kažkiek pagyvinti, tam yra puiki išeitis – plaukus dažantys kondicionieriai. Jie yra be amoniako ar peroksido, išlieka tik plauko paviršiuje ir suteikia laikina norimą atspalvį.“

MAKIAŽAS

Tam, kad šventinė nuotaika būtų pakilesnė, kiekviena moteris nori kitiems ir, svarbiausia, sau atrodyti šiek tiek gražesnė ir, be abejo, keleriais metais jaunesnė. Dalinamės makiažo specialistės, „D. Lux“ grožio salono įkūrėjos Daivos Adomavičienės patarimais, kaip šventinį vakarą atrodyti tobulai.

„Neretai mūsų, makiažo meistrių, brandaus amžiaus moterys prašo paslėpti raukšles ir kad būtinai atrodytų 20 metų jaunesnės. Tačiau patyręs meistras tikrai patars – mažiau maskuodami odą neišryškinsime raukšlių. Ir, žinoma, galime pajauninti keletą metų, tik ne 10 ar 20. Šiuo atveju madingų spalvų prekiniais ženklais ne visada reikia vadovautis. Svarbiausia – odos skaistumas! – įspėja grožio meistrė D. Adomavičienė – Nepadarykite odos per daug baltos, o dar svarbiau – pernelyg tamsios, nes tai sendina.

makiažasNaudokite tik šviesius, persikinius ar oranžinius skaistalus, geriausia – kreminius. Negalima naudoti sausos pudros, nebent oda labai riebi – tokiu atveju tik T zonoje ir jokiais būdais po akimis. Su tamsiu pieštuku paryškinkite blakstienų liniją (labai būtų gerai liniją išsklaidyti), persiko spalvos šešėliais patepkite voką, išorinius akių kampučius būtina pašešėliuoti sodria ruda spalva ir, be abejo, nepamiršti vidinius akių kampučius patepti vos švytinčiais kūno spalvos šešėliais. Blakstienas lengvai brūkštelti tušu, vakarui būtinai naudoti atsparų vandeniui.

Labai svarbūs moters veide yra antakiai. Taisyklingai suformuoti antakiai tikrai daro stebuklus – veidas atjaunėja, akys atsiveria, tad jų pamiršti negalima. Juos gražiname rudu šešėliu.

Šitaip pasidažiusios tikrai sulauksite komplimentų.“

MANIKIŪRAS

Visiems patinka būti palepintiems ir jaustis gražiais, tai, be abejo, bėgant metams nesikeičia. Daugelis vyresnio amžiaus žmonių mėgaujasi grožio salonų teikiamais malonumais ir nevengia stilingų manikiūro paslaugų. Artėjant šventėms vis iškyla klausimas, kas gi yra priimtina vyresnio amžiaus žmogui, kokios spalvos, kokie dizainai tinka labiausiai.

„Kadangi švenčių laikotarpiu norisi blizgėti nuo kojų iki rankų pirštų galiukų, manikiūrui rekomenduoju rinktis natūralų kūno atspalvį, tamsesnio tono lygias ar perlamutrines spalvas. Pagyvinimui tiks minimalūs, estetiniai, ne per daug margi manikiūro dizainai“, – pataria manikiūro meistrė, nagų dizaino mokyklos dėstytoja Andželika Gecevičienė.

Parengė 60+ redakcija

Taip pat skaitykite: