Gyvenimas nesustoja: Joana Bartaškienė

Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė, aerobikos pradininkė Joana Bartaškienė pasakoja, kaip karantinas paveikė jos kasdieninę veiklą.

Kaip karantinas paveikė jūsų kasdienybę?

Aš tokia judri, turiu tiek užsiėmimų, važinėju su įvairiais projektais, tad tikrai pajutau tą užsidarymą namuose. Bet jau pripratau, nes žinau, kad kitaip nebus, o ypač mums – vyresnio amžiaus žmonėms. Man tik keista, kaip kai kurie žmonės nesupranta tos svarbos, juk reikia vieniems kitus saugoti, reikia susiklausymo. Ir nors pasakė, kad virusas daugiausia kliudys senjorus, nereikia užmiršti, kad jaunimas irgi turi visokių bėdų, o kartais ir dar daugiau. Senjorai dažnai bent tvarkingesni ir klauso taisyklių, o jaunimas galvoja, kad čia juokas ir viskas praeis. Žmonės labai nerimtai žiūri į šią situaciją, bet aš jaučiu, kad tuoj viskas bus labai rimta.

Joana Bartaškienė

Joana Bartaškienė

Aš pati per visą gyvenimą nebuvau nei 2 dienų uždaryta namuose, bet dabar suprantu, kad reikia pasisaugoti ir niekur neinu. Jaunesni kaimynai siūlosi nupirkti maisto, bet mes jau pasiruošę, o, jei kažko prireikia, tai einame į parduotuvę, kai joje nėra dar nei vieno žmogaus.

Kokia jūsų rutina karantino laikotarpiu?

Turime kiemą, tad toliau sportuoju, tik dar ir vyrą prijungiau, tai jis džiaugiasi, kad sveikata iškart pagerėjo. Pusvalandį mankštinamės drauge su vyru, o tada aš, išėjusi į lauką, dar 10 ratukų apsuku, kojas pakilnoju, ant laiptelių žingsniuoju ir su svareliais pasimankštinu. Mankštą darau bent du kartus dienoje, taip ir laikas greičiau praskrieja.

Taip pat mažinam maisto kiekį, karantino metu išsikėliau tikslą numesti bent 5 kg, tad turiu ką veikti. Turiu padidintą kraujo spaudimą, bet pastebiu, kad sportuojant ryte ir vakare, jis normalizuojasi.

Dar su vyru pradėjome skaityti biografines knygas. Vyras toks pats šnekutis kaip ir aš, tai pasišnekame, pasijuokiame. Telefonu bendraujame, pasiskambiname su artimaisiais, palaikom vieni kitus. Savo treniruojamas moteris irgi paraginu, kad neužsisėdėtų ant sofos, prisimintų judesius. Siūlau išeiti bent į balkoną pakvėpuoti grynu oru, prisiminti kvėpavimo pratimus, pečius prajudinti.

Ką jūs patartumėte karantino laikotarpiu?

Labai svarbu rasti būdą pajudėti. Prisigalvokime visi žaidimų, mankštų, juk sustingti galime labai greit! Išeikit pasivaikščioti ten, kur nėra daug žmonių arba bent į balkoną saule pasidžiaugti. Aš pati deginuosi ir esu rudesnė nei buvau po kelionės į JAE. Juokitės, gerkite vitaminą D ir C. Mes su vyru kas antrą dieną po česnako skiltelę suvalgom, juokiamės, džiaugiamės saule ir gyvūnėliais, pasimojuojam su kaimynais. Juk kažkaip reikia išbūti tą laiką, gyventi norime visi – ir jauni, ir seni!

Kalbino Iveta Leščinskaitė

Taip pat skaitykite: