Naminis majonezas

naminis majonezas

Naminis majonezas gaminamas tiesiog per akimirką, jį galima dažyti geltonąja ciberžole ar oranžiniais serenčiais, gardinti persiladu ar maltais kmynais, tai visiška laisvė, svarbiausi ingredientai gamybai yra tik trys. Naudoju šalto spaudimo aliejus – žemės riešutų, saulėgrąžų arba sezamų.

Pieniškas

Reikės:

  • 200 ml tyro aliejaus
  • 100 ml pieno
  • 1 a.š. skystų garstyčių

Grietinėlės

  • 200 ml tyro aliejaus
  • 100 ml riebios plakamos grietinėlės
  • 1 a.š. skystų garstyčių

Man asmeniškai skaniausias antrasis, bet jis yra itin riebus, tekstūra primenantis kadaise labai populiarų vokišką. Tačiau šaukštais juk nekabiname, juo gardinu kiaušinių patiekalus ir kartais gaminamas salotas ar mišraines.

O gamyba elementari: supilu visus ingredientus į plakiklio indą (galima naudoti ir mikserį ar kokteilinę, svarbu, kad būtų greitas maišymas). Užtenka kelių sekundžių plakimo ir tiesiog akyse skysčiai tampa puikia tvirta mase. Iš šių kiekių gaunu 300–350 ml majonezo.

Renata ŠNIOLIENĖ

Daugiau Renatos receptų: www.kumutesvirtuve.lt

Taip pat skaitykite: