Perkantiems elektrotechnikos prekes

Sulaukdama vis daugiau vartotojų skundų dėl elektrotechnikos prekių, Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba pataria, kaip išsirinkti tinkamą ir labiausiai poreikius atitinkančią elektrotechniką bei išvengti nepageidaujamų išlaidų.

Patikrinkite ženklinimą ir kitą prekės informaciją

Perkant elektrotechnikos prekes svarbu apžiūrėti, ar prekė yra paženklinta privalomais ženklais, tokiais kaip CE ženklas, elektrinės charakteristikos, energijos suvartojimo etiketė ir kt. Rekomenduojame rinktis aukštesnės energetinio efektyvumo klasės elektrotechniką, kadangi tokių gaminių gamyboje naudojamos pažangiausios technologijos. Taip pat įsitikinkite, jog prekė turi instrukciją valstybine kalba ir būtinai ją perskaitykite prieš naudodami prekę. Naudodami prekę neperskaitę instrukcijos, rizikuojate sugadinti elektrotechnikos gaminį, dėl ko gali tekti atsakyti patiems. Pardavėjas privalo pasirūpinti tokios instrukcijos pateikimu, teikti pirkėjui visą būtiną, teisingą informaciją apie pagrindines prekės savybes, prekės kainą su įskaičiuotais mokesčiais, garantinio aptarnavimo ir kokybės garantijos sąlygas, naudojimo tinkamumo terminą ir kitą informaciją, susijusią su prekės pobūdžiu bei paskirtimi.

Apžiūrėkite prekę, įvertinkite technines charakteristikas

elektrotechnikaPrieš įsigydami elektrotechnikos gaminį, pasinaudokite teise jį apžiūrėti, prašykite pardavėjo prekę patikrinti ir pademonstruoti, kaip ji veikia, jei tai įmanoma atsižvelgiant į prekės pobūdį. Įsitikinkite, kad elektrotechnikos prekė yra jums tinkama pagal technines charakteristikas. Jei perkate elektrotechniką su pristatymu į namus, būtinai apžiūrėkite, ar pristatyta prekė neturi pastebimų mechaninių pažeidimų. Atsižvelkite į elektrotechnikos prekės konstrukciją. Gaminys turi būti sukonstruotas taip, kad nekeltų pavojaus žmonių sveikatai, naminiams gyvūnams ir jūsų turtui.

Elektrotechnikos garantija ir grąžinimas

Primename, kad dėl atsiradusių prekės trūkumų turite teisę kreiptis per 2 metų laikotarpį (garantija pagal įstatymą), jei pardavėjas nenustato ilgesnio termino. Daugiau nei 10 kg sveriančią nekokybišką elektrotechniką, keisti, taisyti ar grąžinti veža pardavėjas, jei nesusitarėte kitaip. Svarbu nepamiršti viso garantinio laikotarpio metu saugoti prekės įsigijimą patvirtinantį dokumentą.

Pažymime, kad fizinėje parduotuvėje įsigyta kokybiška elektrotechnika yra negrąžinama ir nekeičiama, nebent pardavėjas geranoriškai sutiktų. Jei elektrotechnika įsigyta nuotoliniu būdu, kokybiška, nenaudota ir nepraradusi prekinės išvaizdos ji gali būti grąžinama per 14 dienų nuo prekės gavimo.

Taip pat skaitykite: